DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Municipiul Bucureşti va aloca peste 23 de milioane de lei pentru extinderea Băncii de ţesuturi din cadrul Spitalului Clinic Colentina

spitalul colentina

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat, joi, o hotărâre care prevede alocarea a peste 23 de milioane de lei pentru extinderea Băncii de ţesuturi din cadrul Spitalului Clinic Colentina şi alocarea a peste un miliard de lei pentru extinderea corpurilor de clădire ale aceleiaşi unităţi sanitare, în condiţiile în care acestea nu au mai beneficiat de reparaţii capitale de jumătate de secol, conform news.ro.

Proiectul privind extinderea Băncii de Ţesuturi din cadrul Spitalului Clinic Colentina, iniţiat de primarul Nicuşor Dan, a fost votat cu 50 de voturi "pentru".
Conform proiectului publicat de Primăria Capitalei, banca de ţesuturi va primi 23.498.810 lei, inclusiv TVA pentru extindere.
Potrivit documentelor care stau la baza proiectului de hotărâre, la Spitalul Colentina există o Bancă de ţesut în cadrul secţiei de Ortopedie şi Traumatologie, care derulează activitate de transplant, fiind acreditată şi autorizată din anul 2006 şi reacreditată în anul 2010.
"Scopul prezentului proiect de investiţie este maximizarea nivelului de referinţă al activităţii de donare, testare, evaluare, prelevare, conservare, distribuire, transport şi transplant necesar integrării în reţeaua medicală de clinici şi spitale din domeniu”, se arată în referatul de aprobare semnat de primarul Nicuşor Dan.
Investiţia va avea ca rezultat reorganizarea şi dezvoltarea actualei bănci de ţesuturi în concordanţă cu cerinţele europene în domeniu, selecţia donorilor, prelevări multi-organ şi multi-ţesut, inactivarea bacterio-virală, metode de conservare a ţesuturilor, realizarea controlului securităţii sanitare şi den calitate a produselor prelevate, distribuţia către utilizatorii clinici, arhivarea datelor, precum şi corelarea cu alte instituţii, inclusiv raportarea epidemiologică şi statistică.
Dezvoltarea Băncii de Ţesuturi va duce, conform estimărilor, la creşterea numărului de transplanturi de organe şi ţesuturi, la creşterea competitivităţii la nivel internaţional prin colaborări şi proiecte comune cu clinici din alte ţări, creşterea gradului de sănătate a populaţiei, crearea de noi locuri de muncă, dar şi atragerea personalului medical tânăr către domeniul transplantului.
Banca de ţesuturi va avea propria clădire, prin extinderea unui corp de imobil din incinta Spitalului Colentina, investiţia incluzând instalaţii de ventilare şi climatizare, instalaţii pentru surse de energie, dar şi pentru prevenirea şi detecţia incendiilor.
Tot joi, în cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii generali ai Capitalei au votat, de asemenea în unanimitate, o hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi studiului de prefezabilitate pentru obiectivul de investiţii ”Extindere corpuri existente Spitalul Clinic Colentina”, prin care se alocă peste un miliard de lei pentru extinderea actualelor corpuri de clădire ale unităţii sanitare care se află în administrarea Primăriei Capitalei.
Astfel, a fost votat studiul de prefezabilitate care prevedea alocarea a 1.046.174.566 lei din bugetul propriu al municipiului Bucureşti prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) şi/sau din alte surse legal constituite pentru extinderea corpurilor de clădire ale spitalului. Printre obiectivele stabilite în urma investiţiei se numără implementarea unei unităţi medicale cu cel puţin 300 de paturi, configurată pe şase secţii în care vor exista 35 de paturi ATI, 35 de paturi pentru spitalizarea de zi şi 230 de paturi de spitalizare continuă; încorporarea a patru blocuri operatorii, fiecare cu şase săli de operaţie; dezvoltarea laboratorului de analize medicale şi reorganizarea ambulatoriului şi a secţiei de spitalizare de zi.
Investiţia este propusă în contextul în care spitalul nu a mai beneficiat de lucrări de reparaţii capitale de 50 de ani, iar actualele construcţii prezintă riscuri în ceea ce priveşte siguranţa în exploatare, securitatea la incendiu, iar spaţiile existenţe nu permit dezvoltarea activităţilor.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.