Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muntenegru: O nouă manifestaţie pentru a cere demisia premierului Milo Djukanovic

violente Muntenegru

Mai multe mii de persoane au manifestat din nou sâmbătă la Podgorica la apelul opoziţiei pentru a cere demisia premierului muntenegrean Milo Djukanovic, la o săptămână după ce o tabără improvizată a protestatarilor a fost împrăştiată în forţă, a transmis un corespondent al agenţiei France Presse . 

"Milo hoţul!", "E terminat!", au cântat manifestanţii strânşi în faţa parlamentului la apelul principalului partid de opoziţie, Frontul Democratic (dreapta). 

Aceştia au solicitat încă o dată organizarea de "alegeri anticipate, libere şi corecte", pregătite de un guvern de tranziţie care să îl înlocuiască pe Milo Djukanovic, aflat din 1990 în centrul politicii muntenegrene. 

"Peste 25 de ani la putere, ar fi prea mult şi dacă Djukanovic ar fi Mahatma Gandhi, şi nu hoţul care este", a declarat Raso, un şomer manifestant în vârstă de 30 de ani. 

Mai multe sute de poliţişti au fost amplasaţi în faţa şi în vecinătatea clădirii parlamentului, în centrul capitalei Podgorica. 

"Milo Djukanovic ne-a furat, nu există locuri de muncă, a distrus această ţară", a declarat Goran, un manifestant aflat la pensie. 

Săptămâna trecută, poliţia a utilizat gaze lacrimogene pentru a împrăştia cu forţa câteva zeci de protestatari care stăteau de trei săptămâni într-o tabără improvizată în faţa parlamentului pentru a cere demisia prim-ministrului. 

Milo Djukanovic, 53 de ani, care conduce Muntenegrul fără întrerupere de 25 de ani, a devenit după alegerile legislative din octombrie 2012 premier pentru a şasea oară din 1990. 

El a mai fost, de asemenea, preşedinte al Muntenegrului între 1998 şi 2002.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.