Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mureş: CJ finanţează cu 2,1 milioane de lei proiectele câştigătoare ale organizaţiilor nonguvernamentale

RAJA
proiect european anunt

Consiliul Judeţean Mureş a lansat, miercuri, un concurs de proiecte pentru obţinerea de finanţări nerambursabile în valoare totală de 2,1 milioane de lei, organizaţiile nonguvernamentale putând concura la categoriile cultură, culte, social, tineret şi elevi şi sport.

"În acest an din bugetul judeţului asigurăm suma de 2.100.000 lei pentru organizaţiile nonguvernamentale, de care se pot folosi în domeniul lor de activitate. Anul trecut din cauza situaţiei epidemiologice, am fost nevoiţi să anulăm proiectele din domeniul culturii, sportului şi al cultelor, sumele rămase le-am redirecţionat către măsurile, investiţiile legate de epidemia de coronavirus. De aceea proiectele din acest an ne dau motive de bucurie privind reîntoarcerea la viaţa de dinainte de epidemie. Din bugetul pe anul 2021, am completat cu 100.000 lei suma la care pot apela organizaţiile civice din domeniul cultelor, astfel suma totală fiind de 600.000 lei. Pentru organizaţiile din domeniul social se asigură aceeaşi sumă ca şi anul trecut, adică 800.000 lei. Organizaţiile civice din domeniul cultural, respectiv sportiv, pot accesa câte 300.000 lei", a arătat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, într-un comunicat de presă preluat de Agerpres.

Potrivit lui Peter Ferenc, suma accesibilă organizaţiilor de tineret este de 100.000 lei, însă acestea urmează să fie aprobate printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean.

El a subliniat că, prin aceste proiecte, CJ Mureş sprijină realizarea a sute de iniţiative civice, care sunt importante pentru comunitatea locală, precum şi serviciile sociale prin care se asigură completarea carenţelor din sistemul public, fapt ce reprezintă un sprijin pentru grupurile vulnerabile.

Sumele puse la dispoziţie de CJ Mureş pot fi accesate pentru organizarea de evenimente, concursuri, conferinţe, pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii la imobilele care aparţin de biserici, pentru desfăşurarea de evenimente sportive şi participarea la acestea.

"Cei care se înscriu la proiecte trebuie să asigure cel puţin 10 la sută din suma totală a proiectului. O organizaţie poate accesa maximum 2 proiecte în aceeaşi categorie. Proiectele se depun până în data de 31 mai 2021 la registratura Consiliului Judeţean Mureş. Lista cu proiecte, cu formularele de completat şi cu actele care se depun odată cu proiectul pot fi accesate pe pagina de internet a consiliului judeţean, www.cjmures.ro", precizează instituţia.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.