Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mureş: Partidul M10 a cerut demisia ministrului Oprea, la un protest organizat în faţa Prefecturii

monica macovei m10 agerpres

Aproximativ 50 de membri ai Partidului M10, în frunte cu reprezentanţii Comitetului de Iniţiativă Naţională ai formaţiunii, printre care Monica Macovei şi Adrian Papahagi, au solicitat duminică, la Târgu Mureş, demisia ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, în legătură cu incidentul în care un poliţist şi-a pierdut viaţa.

'Avem dreptul să facem o astfel de mică întâlnire şi să ne exprimăm punctul de vedere, manifestaţia este pentru demisia generalului Oprea, pentru moartea motociclistului şi pentru încercarea de muşamalizare a acestui caz - el neavând dreptul la escortă - pentru plagiatul pentru care nu a dat nicio explicaţie. Deci noi i-am cerut demisia. O cerem şi astăzi încă o dată', a spus Monica Macovei.

Adrian Papahagi a spus, la rândul său, că membrii M10 au dorit să protesteze împotriva generalului Gabriel Oprea şi că protestul din faţa Prefecturii Mureş este unul spontan.

'Suntem cetăţeni liberi, în ţara noastră, pe un trotuar unde nu deranjăm circulaţia. Avem dreptul, conform legii, să manifestăm, să ne exprimăm în primul rând respectul pentru Armata Română, respectul pentru viaţa unui om şi, în acelaşi timp, dezaprobarea pentru un om care a făcut abuz de calitate oficială, abuz de girofaruri şi a lăsat un om să moară în şanţ. Suntem oameni liberi care luptăm şi pentru demnitatea noastră', a afirmat Papahagi.

La intervenţia jandarmilor, care se aflau în zonă pentru asigurarea măsurilor de ordine legate de organizarea manifestărilor legate de Ziua Armatei şi care au încercat să evacueze zona, membrii M10 au încercat să îi convingă pe aceştia că prin protestul de la Târgu Mureş se doreşte apărarea onoarei militarilor.

În cadrul manifestării care a durat câteva minute, protestatarii au scandat: 'Oprea, demisia!',, 'Oprea plagiator, jos, jos, jos!', 'Jos cu girofarul!', 'Demisia!'.

Jandarmii prezenţi la faţa locului i-au legitimat pe Monica Macovei şi pe Adrian Papahagi, precum şi pe unii jurnalişti care urmăreau protestul.

Sâmbătă şi duminică, la Târgu Mureş a avut loc o întâlnire a Comitetului de Iniţiativă Naţională (CIN) şi Secretariatului General al Partidului M10 cu reprezentanţi ai organizaţiilor judeţene ale formaţiunii şi cu membri din toată ţara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.