Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mureșan: Parlamentul European salută angajamentul clar al R. Moldova

epochtimes-romania
siegfried muresan

Deputaţii Parlamentului European salută angajamentul clar al autorităţilor moldoveneşti de reformare a sistemului judiciar, combaterea spălării banilor, combaterea corupţiei, precum şi angajamentul ferm de recuperare a prejudiciilor de orice fel atunci când statul şi când contribuabilii, cetăţenii Republicii Moldova au fost păgubiţi".

Potrivit agenţiei Infotag, despre acest lucru pe reţelele de socializare a scris preşedintele Delegaţiei Parlamentului European la Comitetul UE - Moldova, deputatul din partea României, Siegfried Mureşan.

În urma unei întrevederi cu prim-ministrul Moldovei, Natalia Gavriliţa, la Bruxelles, în ajun, el a scris că "membrii Parlamentului European dintotdeauna au aşteptat acţiuni clare de întărire a statului de drept, de combatere a corupţiei, de combatere a spălării banilor". În acest context, el a menţionat că Moldova "are o voinţă clară de reformare şi modernizare".

"Uniunea Europeană doreşte să fie alături de cetăţenii Republicii Moldova inclusiv în vremuri dificile şi dovadă stă faptul că, mai devreme în acest an, Republica Moldova a devenit prima ţară din afara Uniunii Europene căreia Comisia Europeană i-a oferit un pachet foarte ambiţios de asistenţă economică, exact la fel ca pachetul de asistenţă economică oferit statelor membre UE.

Este un pachet de investiţii cu o sumă ambiţioasă de 600 mil. euro, dar este şi un pachet care să ne ajute să implementăm împreună acele reforme pe care cetăţenii Republicii Moldova le aşteaptă", a menţionat Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul a menţionat că a avut ocazia să discute cu doamna prim-ministru al RM despre creşterea schimburilor comerciale între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, despre implementarea Acordului de Asociere şi găsirea de noi zone de interacţiune, neacoperite neapărat de Acordul de Asociere, cum ar fi digitalizarea, roaming-ul, combaterea schimbărilor de climă, reducerea poluării, protecţia mediului.

"Acest dialog a arătat foarte clar, de partea Guvernului Republicii Moldova, dorinţa de reformă şi de partea noastră, a europarlamentarilor, dorinţa de a sprijini Guvernul RM pentru a oferi cât mai multe lucruri concrete pentru oameni în perioada următoare", a subliniat Siegfried Mureşan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.