Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Șoc în lumea artistică: a murit porcul Pigcasso / A câștigat peste un milion de dolari, iar lucrările sale au fost cumpărate de G. Clooney sau R. Nadal

Porcul Pigcasso

Celebrul porc Pigcasso, considerat artist pentru talentul său de a picta, a murit în cele din urmă, la vârsta de 8 ani. El a câștigat peste un milion de dolari în toată „cariera” sa.

Picturile lui Pigcasso s-au vândut cu o medie de 25 de mii de dolari. Lucrările porcului au fost apreciate în toată lumea. Picturile sale se află în colecțiile lui George Clooney sau Rafael Nadal; animalul a „colaborat” și cu mărcile Swatch sau Nissan.

Banii câștigați de porc au fost folosiți și-n scopuri caritabile: a fost cumpărată mâncare în Africa, au fost date salarii pentru angajați, au fost plătite  serviciile veterinare sau alte cheltuieli.

Din ce cauză a murit porcul?

Joanne Lefson, proprietara porcului, a anunța și cauza: artrită reumatoidă cronică. Înainte de moarte, boala porcului îl făcea pe animal să șchiopăteze cu ambele picioare din spate, din cauza calcificării. Pigcasso a fost salvat de Lefson dintr-un abator în 2016, pe vremea când era doar un pui.

Cum a învățat să picteze?

Porcul a pictat ținând în gură o pensulă special modificată pe care o scutura dintr-o parte în alta a pânzei. Când termina tabloul, Pigcasso își semna opera cu râtul, potrivit lui Lefson. Lefson a povestit pentru Reuters în 2019 că a observat că Pigcasso are o afinitate pentru pictură atunci când și-a dat seama că, atunci când se juca, porcul mesteca și distrugea majoritatea obiectelor pe care le găsea, dar trata pensulele cu mare grijă. Lefson a învățat porcul să picteze recompensându-l cu struguri și în urma unor lecții „unu la unu” în care ea trebuia să se târască în patru labe cu o pensulă în gură.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.