Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Musulmanii din Germania sunt chemați să producă atentate ca cele din Bruxelles

isis

Organizaţia jihadistă Stat Islamic a postat pe internet imagini prin care îi cheamă pe musulmanii din Germania să comită în ţara lor atentate similare celor de la Bruxelles, menţionând ca ţinte sediul cancelariei din Berlin şi aeroportul Koln-Bonn, potrivit centrului american pentru monitorizarea site-urilor islamiste (SITE), transmite joi Reuters.

Citeşte şi: Un nou ATENTAT TERORIST: Primul bilanț indică 10 morți

Imaginile, preluate joi în toată presa germană, includ sloganuri în limba germană care îi incită pe musulmani la comiterea de violenţe împotriva 'duşmanului lui Allah'. Toate cele cinci imagini au circulat miercuri pe reţelele de socializare sub logoul Furat Media, o grupare afiliată Statului Islamic, potrivit SITE 'Avem cunoştinţă de acest material, iar experţii noştri îl verifică', a declarat o purtătoare de cuvânt a BKA, poliţia federală care îi monitorizează pe militanţii cu paşaport german reveniţi din Siria şi Irak. 'Este clar că Germania se află în atenţia terorismului internaţional şi că s-ar putea produce atacuri, dar acest material nu modifică evaluarea noastră de securitate', a adăugat reprezentanta poliţiei federale. Potrivit şefului BKA, Holger Muench, după atentatele din 22 martie de la Bruxelles, Statul Islamic pare dornic să întreprindă şi alte atacuri 'spectaculoase' în Europa, în contextul înfrângerilor suferite pe câmpurile de luptă din Siria şi din Irak.

Citeşte şi: Sebastian Ghiță audiat la DNA

Una dintre imaginile diseminate de SI prezintă un militant în ţinută de luptă, aflat pe un câmp şi privind spre aeroportul Koln-Bonn, cu următoarea explicaţie: 'Ceea ce fraţii voştri din Belgia au putut să facă puteţi face şi voi'. O altă imagine arată clădirea cancelariei germane din Berlin în flăcări, alături aflându-se un luptător islamist şi un tanc, sub titlul: 'Germania este un câmp de luptă'. În media din Germania a mai fost publicată şi o înregistrare video care celebrează atacurile de la Bruxelles, prezentând imagini ale aeroportului din Frankfurt, preluate, se pare, dintr-un program de ştiri al unei televiziuni germane. Germania s-a alăturat anul trecut coaliţiei antijihadiste conduse de SUA, limitându-şi însă implicarea la misiuni de recunoaştere şi realimentare, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.