Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare spectaculoasă a lui Călin Popescu Tăriceanu: Soţia unui ex-baron PNL e pe listele ALDE

Inquam Photos / Octav Ganea
calin popescu tariceanu Inquam Photos

Mutare spectaculoasă pe scena politică. Călin Popescu Tăriceanu va avea pe listele de la parlamentare un nume celebru. Este vorba despre soţia lui Sorin Frunzaverde. ALDE Caraş-Severin şi-a desemnat primul candidat pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, în persoana prof. univ. dr. ing. Doina Frunzăverde. "În această perioadă, ALDE se pregăteşte pentru campania electorală. Dorinţa noastră la nivel de filială este ca, în 11 decembrie, Caraş-Severinul să se situeze printre primele filiale la nivel naţional, iar ALDE să intre în Parlamentul României şi să fie o voce puternică, deoarece ne dorim, în viitorul Parlament să fie persoane care să înţeleagă ce înseamnă această instituţie pentru un stat de drept şi care este rolul parlamentarului", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, Ionela Kovacs, copreşedinte ALDE Caraş-Severin.

Citeşte şi: Moarte suspectă a unui luptător celebru: Avea doar 28 de ani / VIDEO

Ea a adăugat că filiala din Caraş Severin se organizează, "strânge rândurile şi îşi întregeşte echipa". "În acest sens, doamna Doina Frunzăverde şi-a depus adeziunea la partidul nostru, iar în şedinţa Biroului politic întrunit luni şi, în acelaşi timp, şi Delegaţia permanentă a ALDE Caraş-Severin au votat în unanimitate această adeziune. Îi mulţumim că s-a alăturat echipei noastre. Ne onorează faptul că oameni cu o recomandare profesională de talia domniei sale s-a îndreptat spre ALDE, pentru că ne dorim să ajungem a treia forţă politică în România şi a doua forţă politică în Caraş-Severin', a mai spus Ionela Kovacs.

Citește și: Thalia a pățit-o: A fost DEZBRĂCATĂ de fani, pe scenă / VIDEO

Din noua postură de politician, fostul rector al universităţii din Reşiţa vrea să ducă problema universităţilor regionale în Parlament şi să creeze un nou cadru legislativ, care să le sprijine. "Am hotărât să fac un pas important pentru viaţa mea viitoare şi activitatea pe care am decis să o desfăşor. Mi-am depus adeziunea şi am devenit membru ALDE, iar organizaţia locală a acceptat-o cu unanimitate de voturi. M-am hotărât să intru în politică, deoarece, vorbim despre profesionalizarea Parlamentului României şi ne dorim, cu toţii, să se întâmple acest lucru. Sunt profesionişti în toate domeniile de activitate, care au constatat, implementând legi, că sunt probleme. Le comentează, dar nu îşi asumă poziţia de a ieşi în faţă şi de a contribui la realizarea unor legi mai bune. Drept urmare, m-am hotărât să fac acest pas în faţă şi, cu siguranţă, activitatea mea de până în prezent mă recomandă", a precizat Doina Frunzăverde.

Ea a apreciat că nu e "firesc" ca din Parlamentul României să facă parte "oameni al căror prim loc de muncă este acela de parlamentar". "Parlamentarii, în mod normal, trebuie să aducă în Parlament experienţa pe care au dobândit-o în activitatea lor', a precizat Doina Frunzăverde. Prof. univ. dr. ing. Doina Frunzăverde lucrează de 25 de ani la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, din care 12 ani a ocupat funcţii de conducere. A fost prorector pe relaţii internaţionale în perioada 2004 - 2008, a fost rector al universităţii reşiţene timp de opt ani, în perioada 2008 - 2016, după care a fost aleasă preşedintă a Senatului universitar. De asemenea, din anul 2011, a fost cooptată într-una din cele mai mari şi mai vechi Agenţii de evaluare a calităţii în învăţământul superior din Germania, în FIBAA. Ca expert pe managementul strategic universitar şi în managementul calităţii în învăţământul superior a participat la misiuni de audit, de evaluare instituţională şi de sistem la mai multe universităţi din Germania şi din Austria.

"Doina Frunzăverde, am înţeles, nu a mai făcut politică şi, prin urmare, are resursele necesare pentru a intra în cursa din această toamnă. Sper ca filiala întreagă să-şi aducă o contribuţie importantă, la fel ca şi simpatizanţii acestui partid, în aşa fel încât să atingem, la alegeri, ţinta de 10 - 15% în Caraş-Severin. Eu îi urez succes doamnei Frunzăverde", a afirmat Ioan Ţundrea, copreşedinte ALDE Caraş-Severin, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.