Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare strategică eșuată? Vicepreședintele Yemenului îi ia peste picior pe americani și britanici: 'Coaliția lor este slabă!'

marea rosie yemen

Mutare strategică eșuată? Vicepreședintele Yemenului îi ia peste picior pe americani și britanici: 'Coaliția lor este slabă!'

Coaliția condusă de SUA menită a proteja traficul comercial în Marea Roșie împotriva atacurilor militanților Houthi din Yemen, aliniate Iranului, este „slabă”, deoarece puterile regionale Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Egipt nu participă, a declarat marți Aidarous al-Zubaidi, vicepreședintele Yemenului și șeful Consiliului de Tranziție de Sud, într-un interviu acordat Reuters, relatează Rador Radio România.

„Acest coridor Bab al-Mandab este de interes pentru întreaga lume și pentru regiune, așa că intervenția regională este esențială”, a mai transmis oficialul yemenit.

SUA au emis o alertă pentru navele comerciale americane care tranzitează Marea Roşie

Departamentul de Transporturi al Statelor Unite a emis luni o alertă pentru navele comerciale americane, recomandându-le să se îndepărteze de partea de sud a Mării Roșii până la noi ordine. Administrația Maritimă a avertizat că "continuă să existe un grad ridicat de risc" cu care se confruntă navele care tranzitează sudul Mării Roșii, inclusiv potențialul unor "atacuri de represalii" din partea rebelilor houthi din Yemen.

Oficialii au avertizat că, deși decizia aparține în cele din urmă companiilor și navelor individuale, "se recomandă" ca navele comerciale sub pavilion american și cele deținute de SUA să evite zona "până la noi ordine". Alerta a furnizat coordonate care recomandă navelor să rămână la nord de Yemen în Marea Roșie și la est de cea mai mare parte a Yemenului în Golful Aden.

O alertă anterioară, emisă săptămâna trecută după ce forțele conduse de SUA au efectuat lovituri împotriva instalațiilor Houthi din Yemen, a recomandat navelor să evite zona până la 19 ianuarie. Acest termen a fost acum prelungit pe termen nelimitat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.