Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare strategică făcută de Telekom: renunță la tehnologia Huawei din cauza discuţiilor existente privind securitatea

telekom

Deutsche Telekom AG (DT) va renunţa treptat la tehnologia Huawei în următorii doi ani, din cauza discuţiilor existente privind temerile legate de securitate, a anunţat miercuri revista germană Wirtschaftswoche, transmite Reuters, relatează Agerpres.

Citește și: BMW lansează CEL MAI PUTERNIC model din ISTORIE: cum arată, cât costă și cât consumă - VIDEO

Cel mai mare operator european de telecomunicaţii va înlocui componentele Huawei din reţelele sale de bază, ca parte a procesului de rutină de schimbare a acestor produse, susţine publicaţia, citând surse din interiorul DT.

Reprezentanţii Deutsche Telekom nu au comentat informaţia.

La finele lunii mai, Guvernul american a decis să impună restricţii Huawei, acuzând cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii că este vulnerabil la implicarea în activităţi contrare cu securitatea naţională sau cu interesele din domeniul politicii externe.

Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România şi în Marea Britanie.

Deutsche Telekom controlează un pachet majoritar din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.