Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare-surpriză la Severin. De ce aruncă liberalii un fost ministru în lupta pentru primărie

virgil popescu

PNL intră tare la Drobeta Turnu Severin ca să-l schimbe pe primarul PSD aflat deja la al doilea mandat și a decis să arunce o piesă grea în luptă. Virgil Popescu, fost ministru în două rânduri, al Economiei și al Energiei, actualmente președintele al Comisiei parlamentare pentru Mediu, și-a anunțat la finalul săptămânii trecute candidatura pentru primăria reședinței județului Mehedinți. Ce șanse are?

După luni de zile în care s-au vehiculat mai multe nume liberale pentru primăria Drobeta Turnu Severin, Virgil Popescu, fost ministru al Energiei și Economiei și-a anunțat pe 13 aprilie oficial candidatura. Înconjurat de echipa filialei liberale pe care o conduce, Virgil Popescu a vorbit de victorie liberală la primăria Severin, după opt ani în care orașul, sub primarul PSD Marius Screciu a stagnat. Cel mai rușinos, chiar în formularea fostului ministru, este faptul că orașul este singura reședință de județ care se încălzește în continuare iarna cu păcură.

“Promisiunile lor nu vă mai pot încălzi. De acea trebuie să venim să preluăm frâiele primăriei Drobeta Turnu Severin, să preluăm frăiele Consiliului Județean și să arătăm că se poate”, a spus Popescu, care a ținut să facă trimitere și la cele mai recente sondaje de opinie, care indică un trend descendent pentru primarul Screciu și o favorabilitate mai mare pentru un liberal la primăria Drobeta.

”Am negociat, ca ministru al Energiei, proiecte mari pentru țară cu SUA, cu UE, am dat drumul la extracția gazelor naturale din Marea Neagră, am restructurat sistemul energetic. Mă aflu pe listele PNL al candidaților pentru Parlamentul European pentru că mă aflu printre specialiștii partidului pe aceste chestiuni legate de energie. Dar sunt și severinean, niciodată nu am uitat asta, peste tot am Severinul în suflet. Și Severinul merită mai mult. Voi candida pentru primăria Sevenului și da, dacă mă vor alege severinenii, voi renunța la mandatul de europarlamentar pentru că sunt convins că echipa liberală de azi a PNL Severin și PNL Mehedinți poate schimba fața municipiului”, a mai spus Popescu în fața sutelor de tineri adunați în centrul orașului situat pe malul Dunării.

După cum indică și sondajele, nemulțumirea locală a atins cote de avarie și Popescu mizează de data aceasta pe susținerea masivă anti-PSD și din partea altor forțe politice. Recent, deputatul AUR Folescu Cornel s-a alăturat echipei PNL Mehedinţi,  alături de doi consilieri municipali, iar în februarie, nu mai puțin de 15 organizaţii AUR din Mehedinţi au trecut la PNL Mehedinți, condus de Virgil Popescu. Cu noile veniri în partid, PNL şi-a asigurat majoritatea în consiliul local Severin şi încă un deputat în grupul liberal din Parlamentul României.

Dar cel mai puternic aliat al lui Popescu este tot un liberal, Constantin Trușcă, primarul celei mai mari comune din județ, Șimian. Sondajele de opinie îl creditează pe Trușcă cu un scor peste Marius Screciu, dacă cei doi s-ar înfrunta pentru primăria Drobeta. Trușcă este considerat cel mai performant primar al județului după ce a reușit să schimbe radical la față Șimianul și este foarte admirat inclusiv de severineni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.