Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare surpriză! Mario Balotelli a fost convocat după o pauză de trei ani la naționala Italiei

skysports.com
mario balotelli

Mai mulţi invitaţi surpriză, între care Mario Balotelli şi atacantul brazilian naturalizat Joao Pedro, figurează printre cei 35 de jucători convocaţi luni de selecţionerul Italiei, Roberto Mancini, pentru un stagiu de pregătire în vederea meciurilor de baraj pentru calificarea la Cupa Mondială de fotbal din 2022, informează AFP, citat de Agerpres.

Selecţionerul speră să profite de acest stagiu, organizat de miercuri până vineri la centrul naţional de la Coverciano (Florenţa), pentru a mobiliza toţi selecţionabilii pentru aceste baraje programate la finele lunii martie, cu Macedonia de Nord şi apoi, în caz de victorie, cu Portugalia sau Turcia.

Mario Balotelli, în vârstă de 31 de ani, care evoluează la Adana Demirspor, în Turcia, nu a mai fost convocat la echipa reprezentativă de trei ani, dar selecţionerul Mancini a citat constant numele său, afirmând că uşa rămâne deschisă pentru atacantul trecut pe la Inter Milano, Manchester City sau Nice.

La rândul său, Joao Pedro (29 ani), atacantul echipei Cagliari, născut în Brazilia şi numărând câteva selecţii în echipa de tineret a "Selecao", a obţinut recent permisiunea din partea instanţelor pentru a putea juca în echipa naţională a Italiei.

Mancini nu a prevăzut niciun meci în acest stagiu de iarnă al campionilor europeni, dar selecţionerul vrea să profite pentru a rula un efectiv remaniat, cu numai puţin de şapte jucători convocaţi în premieră.

În afara lui Joao Pedro, un alt brazilian naturalizat convocat este fundaşul lui Lazio Roma, Luiz Felipe (24 ani).

Ceilalţi cinci noi jucători chemaţi sunt portarul Marco Carnesecchi (Cremonese), fundaşul Giorgio Scalvini (Atalanta) şi mijlocaşii Davide Frattesi (Sassuolo), Nicola Fagioli (Cremonese) şi Samuele Ricci (Empoli).

În afara jucătorilor absenţi din cauza accidentărilor (Federico Chiesa, Spinazzola, Donnarumma, Bonucci, Belotti), alţi jucători de bază nu au fost convocaţi, precum mijlocaşii Marco Verratti (PSG) sau Jorginho (Chelsea).

Italia a ratat ultima Cupă Mondială din 2018, o premieră în 60 de ani, fiind eliminată la baraj de Suedia (0-1, 0-0).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.