Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare SURPRIZA pe piata auto: Renault vrea să creeze o societate mixtă cu Nissan

Agerpres
Renault

Compania auto Renault va propune un plan de creare a unei societăți mixte, care să-i ofere producătorului francez și partenerului japonez Nissan o poziție egală, informează Reuters.

În cadrul propunerii, ambele firme vor nominaliza un număr egal de directori pentru noua companie, care ar putea fi condusă de președintele Renault, Jean-Dominique Senard, potrivit unei persoane care a dorit să rămână anonimă deoarece planul celor două companii auto nu este public.

Propunerea a fost raportată pentru prima oară, vineri, de cotidianul de afaceri Nikkei, care a spus că Renault îşi propune să trimită curând o propunere către Nissan, în cadrul căruia acțiunile comune ale ambelor fabrici de automobile să fie transferate noii companii în mod echilibrat.

Citește și: Administrația Prezidențială a anunțat întrebările la care vor răspunde românii la Referendumul pe Justiție

Acest lucru ar putea scădea acţiunile Renault deţinute de guvernului francez, la aproximativ 7-8%, de la 15%. Atât Nikkei, cât şi alte surse mass-media japoneze au raporat că noua companie creată ar avea sediul într-o țară terță, cum ar fi Singapore.

Propunerea planului de crearea a unei societăţi mixte vine, după ce producătorul francez a abordat compania Nissan, la începutul acestei luni, propunându-i o fuziunea înainte de reuniunea operaţională a alianţei, însă CEO-ul Nissan, Hiroto Saikawa, a refuzat să discute această problemă cu Senard.

Ziarul Financial Times a raportat că Nissan și guvernul japonez au refuzat să se angajeze în discuțiile de fuziune cu Renault, iar Hiroto Saikawa a refuzat să se întâlnească cu bancherii SMBC Nikko, numiți de producătorul francez, pentru a stabili o înțelegere.

Alianţa dintre Renault-Nissan, unul dintre cele mai importante parteneriate auto la nivel mondial, a încetinit de la arestarea, în noiembrie, a fostului şef Renault-Nissan, Carlos Ghosn, fiind acuzat de evaziune fiscală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.