Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare-surpriză pe scena politică: PSD şi UNPR urmează să fuzioneze (surse)

sigla_unpr

La aproape 10 ani de la înfiinţare, Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) se pregăteşte să fuzioneze cu Partidul Social Democrat (PSD). Potrivit unor surse politice, în aceste zile se pun la punct ultimele detalii ale fuziunii la nivel naţional.

Fuziunea celor două partide este, practic, realizată în teritoriu, unde primarii, consilierii județeni și locali ai PSD și UNPR acționează deja împreună, în județe precum Neamț, Constanța, Cluj, Ilfov, Dâmbovița, Călărași. UNPR are aproximativ 200 de primari la nivel naţional şi mii de consilier locali şi judeţeni, de care depind majorităţile în consilii.

Fostul ministru al Afacerilor Interne şi al Apărării, Gabriel Oprea, este, din 2018, membru al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din Sistemul de Paşapoarte, Regim Permise. Fondatorul UNRP a rămas în relaţii bune cu organizaţiile cadrelor militare şi cu poliţiştii datorită măsurilor luate în calitate de ministru, pentru recunoaştea unor drepturi ale acestor categorii de angajaţi. Alături de familiile lor, militarii şi poliţiştii reprezintă sute de mii de voturi.

În perioada următoare, PSD ar putea să semneze şi alte acorduri cu organizaţii politice şi sindicale, cum au fost acordurile cu PNŢCD şi Partidul Ecologist Român înainte de europarlamentare, mai precizează sursele politice.

Uniunea Națională pentru Progresul României este un partid politic de centru-stânga, cu doctrină social-democrată. Președintele actual și fondator al partidului este Gabriel Oprea, fostul ministru al Administrației și Internelor. Partidul a încercat să fuzioneze începând cu data de 20 iulie 2016 cu Partidul Mișcarea Populară, fondat de fostul președinte al României, Traian Băsescu, însă acest proces a eșuat, partidul revenind pe scena politică din iunie 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.