Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutarea care ar putea pune capăt războiului: Occidentul discută despre livrarea de avioane de luptă pentru Ucraina

avioane gripen

Ucraina ar putea să primească și avioane de vânănătoare, asta după ce Occidentul a anunțat livrarea de tancuri. Informația a fost publicată de Politico, citând surse, care susțijn că discuțiile au început deja.

"O conversație cu peste șase reprezentanți ai departamentelor militare occidentale și diplomați confirmă faptul că discuțiile interne sunt deja în curs de desfășurare cu privire la posibilitatea de a furniza Ucrainei avioane de vânătoare", se arată în articolul Politico. Se remarcă faptul că ideea de a furniza avioane este susținută în special de țările baltice. Cu toate acestea, potrivit Politico, problema este probabil să fie "mai controversată" decât situația tancurilor.

În același timp, potrivit unui diplomat anonim, Washingtonul a declarat anterior Kievului că aprovizionarea cu avioane "este imposibilă în acest moment". Cu toate acestea, el a amintit că "vara trecută, "linia roșie" a fost furnizarea de MLRS HIMARS, dar apoi aceste arme, cu toate acestea, au fost transferate la Kiev. Apoi linia roșie a fost tancurile, dar acum se rezolvă acest lucru".

Politico nu precizează ce modele de aeronave pot fi livrate. Publicația notează că anterior Kievul a vorbit despre interesul pentru avioanele F-15 și F-16. În același timp, ziarul precizează că astfel de livrări ar fi extrem de dificile din punct de vedere logistic. De asemenea, acestea ar necesita, probabil, construirea unor aerodromuri mai moderne în Ucraina și prezența inginerilor occidentali acolo pentru a menține avioanele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.