Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutări de culise în Rusia: fiul lui Evgheni Prigojin a preluat comanda Wagner și negociază o revenire în forță pe frontul din Ucraina

VKontacte
wagner rebeliune

Mutări de culise în Rusia: fiul lui Evgheni Prigojin a preluat comanda Wagner și negociază o revenire în forță pe frontul din Ucraina

Institutul pentru Studiul Războiului (ISR) consideră că Wagner va putea deveni din nou o amenințare militară serioasă, dacă va fi unită sub conducerea Ministerului rus al Apărării. În paralel, fiul lui Evgheni Prigojin, Pavel, în vârstă de 25 de ani, a preluat comanda PMC Wagner și negociază cu Garda Rusă pentru a-i readuce pe mercenari la luptă în Ucraina, transmite canalul de Telegram GREY ZONE, asociat de Wagner.

În același timp, Institutul pentru Studiul Războiului (ISR), citând o sursă rusă din interior, susține că Pavel Prigozhin nu este un actor independent și se află sub influența șefului Serviciului de Securitate Wagner, Mikhail Vatanin.

Avantajul lui Prigojin Jr.

În orice caz, Prigozhin Jr. poate deveni figura în jurul căreia se vor aduna mercenarii, care nu sunt mulțumiți de celălalt lider al PMC, Andrei Troshev, care este asociat cu Kremlinul și Ministerul rus al Apărării. La sfârșitul lunii septembrie, președintele rus Vladimir Putin l-a îmbrățișat public pe fostul comandant Wagner și actual angajat al Ministerului Apărării, Andrei Troshev, și a spus că au discutat despre modul în care Troshev va fi implicat în formarea de noi unități de voluntari care îndeplinesc misiuni de luptă în principal în Ucraina. Grupul lui Prigozhin Jr. are avantajul din faptul că luptătorii Wagner nu vor trebui să semneze contracte cu Ministerul rus al Apărării și își va păstra numele, simbolurile, ideologia, comanda, managementul și principiile existente de lucru.

În același timp, ISR consideră că Grupul Wagner poate deveni din nou o organizație militară eficientă sub conducerea Gărzii Ruse, a Ministerului rus al Apărării sau a unei organizații similare. În acest caz, contrar estimărilor anterioare ale Institutului, Wagner ar putea deveni din nou o amenințare militară serioasă pentru Ucraina.

Între timp, abia ieri, 1 octombrie, șeful serviciului de presă al Grupului Estic al Forțelor Armate ale Ucrainei, Ilia Evlash, a declarat că Ucraina înregistrează cazuri izolate de revenire ale Wagner pe teritoriul ucrainean, dar nu reprezintă nicio amenințare tactică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.