Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutu vorbește despre noul prefect al Bucureștiului, omul care i-a fost consilier: 'Nu este membru de partid, nu avea voie'

gabriel mutu

Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Gabriel Mutu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că noul prefect al Capitalei, Romulus Sever Stana, i-a fost consilier și că este potrivit pentru noua funcție, subliniind că este „un bun profesionist”.

„Este adevărat că a lucrat cu mine. Dumnealui a lucrat foarte mult în administrație și cred că este foarte potrivit pentru noua funcție de prefect al Capitalei și sunt convins că își va face treaba în noua funcție. Nu este membru de partid, și oricum nu avea voie să fie membru de partid. Eu l-am susținut lângă mine tocmai pentru că era un bun profesionist. Am lucrat cu domnia sa pe toată perioada de când sunt primar al Sectorului 6 din Capitală. Din momentul în care am preluat mandatul a fost consilierul meu, după care funcționar public, în ultima perioadă de timp”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriel Mutu primarul Sectorului 6 al Capitalei.

Citește și: Descoperire fără precedent a lui Rareș Bogdan! Guvernul intră la rupere în 2019 – Operațiune de amploare demarată de ANAF în ianuarie

Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de hotărâre prin care l-a detașat în funcția de prefect al Capitalei pe Stana Sever Romulus, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, după ședința Executivului.

Stana Sever Romulus a fost consilierul primarului din Sectorul 6, Gabriel Mutu, iar în trecut a lucrat în calitate de consilier la ANSVSA.

Citește și: S-a aflat! Cu ce se ocupa tânărul care s-a aruncat în gol de la etajul 15 al hotelului Intercontinental

Acesta va exercita cu caracter temporar funcția de prefect al Capitalei, în urma detașării.

Potrivit declarației de avere din 7 mai 2018, în perioada în care a fost consilier al primarului din sectorul6, a lui Sever Romulus Stana, acesta are un apartament de 57 mp cumpărat în anul 2016, dobândit prin credit.

Citește și: Exploziv! De ce îi convine lui Liviu Dragnea ca Olguța Vasilescu să fie scoasă din Guvern

Salariul anual încasat la primăria sectorului 6, în funcția de consilier al primarului, a fost de 38.190 de lei, conform sursei citate. Soția sa, Cătălina Nicoleta Stana, ca polițist local la D.G.P.L. Sector 6, a avut un salariu anual de 54.356 de lei. Luca Andrei Stana a primit o alocație anuală de 1.008 lei, la sursa de venit fiind trecut Ministerul Muncii.

Pe data de 20 decembrie 2018, Speranța Cliseru și-a încetat mandatul în funcția de prefect al Capitalei, potrivit unui anunț făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu profețește dezastrul! Ce se va întâmpla după ce PSD va pleca de la guvernare

Fostul prefect al Capitalei, Speranţa Cliseru, este apropiată a Gabrielei Firea, ocupând în trecut funcţia de consilier al acesteia. Până să ajungă la Primăria Capitalei, Cliseru a fost administrator public al oraşului Voluntari, care îl are ca primar pe Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea.

În jurul Speranței Cliseru a existat o controversă referitoare la semnarea ordinului de intervenție în forță a jandarmilor la mitingul din 10 august din Piața Victoriei. În timp ce purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a susținut că aceasta a dat ordin, în jurul orei 23.30, ca jandarmii să intervină în forță, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susținut constant că ordinul a fost scris de jandarmi, iar semnătura prefectului a fost una formală.

Citește și: Curs BNR, 9 ianuarie 2019. Euro explodează azi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.