Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul ASTRA din Sibiu organizează prima ediţie a evenimentului Gusturile Paştelui

cotidianul.ro
muzeul satului

Muzeul ASTRA din Sibiu organizează, luni şi marţi, prima ediţie a evenimentului "Gusturile Paştelui", o activitate cu specific gastronomic dedicată sărbătorilor pascale, arată Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis duminică AGERPRES, "Gusturile Paştelui" va avea loc la Târgul de ţară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, începând cu ora 12,00.

"În a doua şi a treia zi de Paşti, vă aşteptăm în Muzeul în aer liber, la Târgul de ţară, unde pregătim ateliere culinare începând cu miezul zilei: luni vom prepara ciorba de miel cu măcriş şi tocană de miel, iar marţi tocană de miel alături de pâine coaptă pe vatra cuptorului. Tradiţia ne spune că în dimineaţa de Paşti se gusta şi drob, alături de pâine şi ceapă verde, iar gospodina punea la foc celelalte preparate specifice sărbătorii făcute toate din miel, simbol al sacrificiului Mielului lui Dumnezeu: ciorba acră, cu mai multă albitură, în care se punea la sfârşit măcriş pentru acrire şi oţet de la tarhon, alături de frunze de leuştean şi pătrunjel; tocăniţa de miel, servită imediat ce era gata preparată, alături de mămăligă aburindă. Ţăranii din satele de munte ale Sibiului spun că savoarea inconfundabilă a ciorbei de miel este dată de ingredientul minune - măcrişul acrişor -, cules, din munte, de la aer curat. Preparatul dulce al sărbătorilor mari a fost şi încă este cozonacul cu nucă, cu mac sau cu stafide; alături de acesta se aflau hencleşele sau pasca cu smântână dulce şi ouă", afirmă Lucian Robu, directorul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului, citat în comunicat.

Bucătarii - gospodari din Mărginimea Sibiului - vor pregăti preparate tradiţionale după următorul program: luni - ciorbă de miel, iar bonus - ouă roşii, tocăniţă de miel; marţi - tocăniţă de miel, ouă roşii şi pâine de casă la cuptor.

Citește și: Cum sărbătoresc Paștele românii din Italia. Interviu cu Părintele Maxim: ‘Mulți au venit fără să aibă un sentiment religios și aici și-au descoperit credința’

Bucatele pot fi degustate începând cu ora 12,00 şi până la epuizarea lor.

Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorităţi pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, precizează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.