Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul de Artă din Arad se va redeschide miercuri, 10 mai, după jumătate de an în care a fost închis

peharta.ro
Muzeul de Arta din Arad

Muzeul de Artă din Arad, secţie a Complexului Muzeal, se va redeschide miercuri, 10 mai, după jumătate de an în care a fost închis pentru reamenajare, modernizare şi tehnologizare, vizitatorii urmând să aibă parte de experienţe inedite, între care tablouri interactive, proiecţii, realitate augmentată sau mese digitale interactive.

Reamenajările au costat 750.000 de lei, finanţarea fiind asigurată de Consiliul Judeţean Arad, conform Agerpress.

Reprezentanţii Complexului Muzeal Arad au declarat, marţi, că redeschiderea Muzeului de Artă are loc concomitent cu inaugurarea Galeriei de Artă Românească şi prima expoziţie Art Safari organizată în judeţ.

"Prin noua abordare expoziţională şi deschiderea în premieră la Arad a Galeriei de Artă Românească cu lucrări din colecţiile Complexului Muzeal Arad, prin realizarea unor expoziţii temporare cu impact la nivel naţional şi prin introducerea noilor tehnologii, pornind de la colecţiile muzeului - tablouri interactive, experienţă imersivă, mese interactive pentru copii, realitate augmentată în care arta se îmbină cu tehnologia - ne dorim ca vizitele la muzeu să devină mai atractive şi mai plăcute pentru publicul larg şi totodată să stimulăm creativitatea artistică, în special în rândul copiilor", a declarat directorul adjunct al Complexului Muzeal Arad, Bogdan Blaga.

Galeria de Artă Românească va prezenta cele mai semnificative lucrări din colecţia de artă a Complexului Muzeal. Între acestea se numără picturi de şevalet, pictori paşoptişti, întemeietori ai şcolii româneşti de arte frumoase şi studenţi ai acestora, lucrări stilistic încadrate romantismului, realismului şi neoclasicismului.

Totodată, expoziţia Art Safari "Roşu, galben şi albastru" va fi deschisă publicului în perioada 10 mai - 31 iulie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.