Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul de Artă Modernă din San Francisco va scoate la licitaţie o importantă lucrare a pictorului Mark Rothko estimată la peste 35 de milioane de dolari

cotidianul.ro
muzeu expozitie tablouri

Muzeul de Artă Modernă din San Francisco (SFMOMA) va scoate la licitaţie în luna mai o importantă lucrare a pictorului american Mark Rothko estimată la între 35 şi 50 de milioane de dolari, relatează EFE preluată de Agerpres.

Sotheby's, compania care va organiza licitaţia, a anunţat vineri într-un comunicat că beneficiile obţinute din vânzarea tabloului, 'Untitled, 1960', vor fi destinate Fondului de achiziţii al pinacotecii.

Reprezentanţii SFMOMA au subliniat că obiectivul vânzării este de "a regândi expoziţiile, colecţiile şi programele educative" pentru a crea o mai mare accesibilitate a publicului.

''Untitled, 1960' se va vinde pentru a diversifica amplu colecţia SFMOMA, a creşte numărul capodoperelor contemporane şi a elimina breşele istorice ale artei", noteză într-un comunicat Neal Benezra, unul dintre directorii muzeului.

Tabloul a fost pictat de Rothko în una dintre cele mai bune etape creative ale sale şi este unul dintre cele 19 realizate în 1960, un an în care pictorul american şi-a cimentat cariera.

Pânză va fi expusă la Londra, Taipei şi Hong Kong înainte de a fi scoasă la vânzare la New York, la 9 mai, în cadrul licitaţiei Sotehby's de artă contemporană.

Rothko a fost unul dintre artiştii cei mai susţinuţi de Peggy Guggenheim, nepoata lui Solomon R Guggenheim şi important colecţionar de artă, care i-a organizat primele expoziţii la cunoscuta galerie 'Art of This Century'.

"Având în vedere excepţionalitatea lucrării lui Rothko şi sprijinul oferit în acea vreme de Peggy Guggenheim, licitaţia pânzei 'Untitled, 1960' va fi un moment foarte important pe piaţa artei", a declarat Saara Pritchard, vicepreşedinta Departamentului de artă contemporană a SFMOMA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.