Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Ermitaj din Sankt-Petersburg cere statului rus să asigure supravieţuirea sa

agerpres.ro
muzeul Ermitaj

Directorul celebrului Muzeu Ermitaj din Sankt Petersburg a cerut marţi statului rus să asigure "supravieţuirea" culturii în ţară, unde au fost impuse măsuri restrictive în urmă cu circa o lună din cauza pandemiei de COVID-19, relatează AFP potrivit Agerpres.

"Mulţi oameni cred că muzeele vor supravieţui singure (...), însă statul trebuie să asigure supravieţuirea culturii", a declarat Mihail Piotrovski, în cadrul unei conferinţe de presă online.

De la impunerea interdicţiei adunărilor de peste 50 de persoane în Rusia la jumătatea lunii martie, muzeele şi-au închis treptat porţile. Autorităţile au anunţat apoi impunerea regimului de autoizolare a populaţiei pentru a opri răspândirea coronavirusului.

"Am pierdut jumătate din bugetul nostru anual şi suntem în negocieri cu guvernul pentru a recupera aceste pierderi", a spus Piotrovski.

"Odată ce măsurile de carantină s-au încheiat, va dura o lună pentru ca muzeul să fie din nou gata să întâmpine publicul", a mai spus el.

Peste trei milioane de persoane vizitează anual acest muzeu, unul dintre cele mai celebre din lume, în fosta capitală imperială rusă.

În 2018, Muzeul Ermitaj a obţinut circa 2,5 miliarde de ruble (aproximativ 30 de milioane de euro).

Cu aproape trei milioane de lucrări de artă, muzeul continuă să "aibă grijă de colecţiile sale" şi organizează vizite online, a mai spus Piotrovski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.