Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Judeţean Botoşani: Pictorul Ştefan Luchian va fi comemorat la 106 ani de la moartea sa

Wikipedia
stefan luchian

Pictorul Ştefan Luchian va fi comemorat, marţi, la Ştefăneşti, cu prilejul unor acţiuni culturale organizate la împlinirea a 106 ani de la moartea artistului, se arată într-un comunicat de presă transmis de Muzeul Judeţean Botoşani.

Manifestările intitulate "In memoriam Ştefan Luchian" vor fi organizate în parteneriat cu Secţia de Artă Plastică şi Etnografie şi se vor desfăşura, începând cu ora 10.00, la Muzeul "Ştefan Luchian" din oraşul Ştefăneşti.

Seria manifestărilor va fi deschisă cu un Te Deum, urmat de o prezentare a ultimilor ani din viaţă şi a operei "pictorului florilor", susţinută de muzeograful Carmen Munteanu, potrivit Agerpres.ro.

De asemenea, suita activităţilor va cuprinde vernisajul expoziţiei de pictură pe pânză şi ceramică intitulată "Vis de vară", incluzând opere ale artiştilor plastici locali Carmen Moisii şi Irina Ignat.

Pictorul Ştefan Luchian, supranumit "poetul plastic al florilor", s-a născut pe 1 februarie 1868 la Ştefăneşti, judeţul Botoşani, şi s-a stins din viaţă pe 28 iunie 1916 la Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.