Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Luvru lansează un apel de donaţii pentru a achiziţiona o celebră tabacheră

gf-luxury.com
muzeul luvru

Muzeul Luvru lansează, marţi, a 13-a campanie anuală de donaţii din cadrul iniţiativei "Tous mécènes!" pentru achiziţia unei preţioase tabachere care a aparţinut ducelui de Choiseul, unul dintre cei mai cunoscuţi miniştri ai regelui Ludovic al XV-lea, potrivit AFP.

Muzeul francez speră să adune cel puţin 1,2 milioane de euro pentru achiziţia acestei tabachere din aur colorat, căptuşită de plăci de cristal din secolul al XVIII-lea, informează Agerpres.

Mai întâi ambasador al Franţei pe lângă Sfântul Scaun, apoi la Viena, ducele de Choiseul (1719-1785) a fost unul dintre cei mai importanţi miniştri ai regelui Ludovic al XV-lea începând din 1758 până la brutala cădere în dizgraţie din decembrie 1770, data la care a fost realizată tabachera.

Muzeul beneficiază deja de susţinerea Societăţii Prietenilor Luvrului care a oferit 500.000 de euro şi continuă în paralel să caute fonduri de la companii şi mari donatori francezi şi străini pentru a strânge 3,9 milioane de euro necesari în total.

În 2021, datorită mobilizării a peste 5.600 de donatori care au permis strângerea a un milion de euro, "Le Camée de Vénus et l'Amour", atribuită lui Giovanni Ambrogio Miseroni (1551-1616), a intrat în colecţiile naţionale şi a completat o cupă care i-a aparţinut cardinalului Mazarin, apoi lui Ludovic al XIV-lea.

Campaniile "Tous mécènes!" totalizează aproape 30.000 de donatori din 2010, data lansării lor, dintre care 12.000 au participat la cea mai mult de o campanie iar 150 de donatori la toate, potrivit muzeului.

Campania din 2017 a avut cel mai mare succes odată cu achiziţia cărţii "Livre d'Heures de François I", datorită dontaţiilor a 8.500 de persoane şi a celor 1,5 milioane de euro care s-au strâns.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.