Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Metropolitan de Artă din New York se va redeschide în august după cinci luni de pauză

Reserve New York City
Metropolitan Museum din New York

Celebrul Muzeu Metropolitan de Artă din New York (The Met) urmează să se redeschidă la 25% din capacitate începând cu 29 august, a anunţat miercuri instituţia, potrivit DPA.

Muzeul şi-a închis porţile în data de 13 martie ca parte din eforturile administraţiei oraşului de a ţine sub control transmiterea noului coronavirus. Instituţia nu a mai fost închisă pentru mai mult de trei zile de mai bine de un secol, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Câți bani câștigă Ludovic Orban: Ultima declarație de avere a premierului, după ce ajunsese să trăiască cu 3.000 de lei pe lună, alături de soție și copil

''Poate că acum, mai mult ca oricând, Muzeul poate fi un memento al puterii spiritului uman şi al capacităţii pe care arta o are de a aduce alinare, a inspira puterea de a rezista şi a ne ajuta să ne înţelegem mai bine unii pe alţii şi lumea din care facem parte'', a precizat preşedintele Met, Daniel Weiss, într-un comunicat de presă.

Clădirea somptuoasă de pe Fifth Avenue care adăposteşte muzeul urmează să fie deschisă de joi până luni în fiecare săptămână, toţi vizitatorii şi angajaţii având obligativitatea de a purta măşti şi de a respecta distanţarea fizică.

Vor fi puse în aplicare proceduri sporite de curăţenie, iar garderoba nu va fi deschisă, potrivit muzeului.

Citește și: Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României (integral)

New York, unul dintre epicentrele epidemiei de coronavirus de pe teritoriul Statelor Unite, a înregistrat recent o reducere semnificativă a ratelor de infectare şi îşi redeschide treptat activităţile economice.

Alte instituţii culturale din oraş, printre care teatrele de pe Broadway, Metropolitan Opera şi Filarmonica din New York, au exclus posiblitatea redeschiderii până cel puţin la sfârşitul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.