Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Metropolitan din New York aniversează 150 de ani în plină pandemie de COVID-19

coronavirus covid-19 covid

Muzeul Metropolitan (Met) din New York a împlinit, luni 13 aprilie, 150 de ani de la inaugurare în plină pandemie de COVID-19, care l-a obligat să înceteze orice activitate culturală şi să-şi amâne petrecerea aniversară, în principiu pentru 2 - 3 octombrie, relatează EFE, Agerpres.

La propunerea unor oameni de afaceri, bancheri şi artişti ai epocii, Met a fost conceput în 1870 ca "un muzeu şi bibliotecă de artă pentru a încuraja şi dezvolta studierea Belle Artelor şi aplicarea Artei în creaţie şi viaţa naturală şi promovarea cunoaşterii generale a unor teme de interes şi a stimula instruirea populară şi a obiceiurilor recreative", potrivit documentelor de înfiinţare.

În 2015 la aceste teme a fost adăugată şi "studierea, conservarea şi prezentarea unor importante opere de artă din toate timpurile şi culturi pentru a conecta persoanele cu creativitatea, cunoaşterea şi ideile". Muzeul este chezaşul a 5.000 de ani de istorie a omenirii prin intermediul a două milioane de piese provenite dintr-un număr infinit de culturi din întreaga lume, gestionate de 17 departamente de conservare.

Situată în plin Central Park, în Upper East Side, legendara clădire a fost finalizată după mai multe eşecuri şi discrepanţe de creaţie şi la 20 de ani de la proiectarea sa de către arhitectul Richard Morris Hunt şi a fiul său, Richard Howland, care a încheiat lucrările în 1902.

Citește și: Un bărbat din Suceava, aflat la cules de sparanghel în Germania a murit

Activitatea culturală şi artistică a Met a început totuşi în 1872, la puţin timp după fondarea sa în altă clădire din Fifth Avenue, foarte aproape de actualul MoMA.

De la închiderea sa pe 13 martie, pentru a contracara lipsa publicului în actuala pandemie de coronavirus şi a păstra legătura cu exteriorul, Met a elaborat o serie de activităţi pe internet care permit iubitorilor de artă să se bucure de muzeu prin intermediul site-ului său.

#MetAnywhere, cum se numeşte iniţiativa, include înregistrări video, tururi de 360 grade, publicaţii, materiale educative, sau conversaţii cu curatorii săi. Se poate de asemenea face o plimbare în altă ţară în timp ce experţii muzeului comentează operele de artă din jurul planetei, sau asculta "povestirile Met" - o serie de înregistrări video în care angajaţii şi vizitatorii relatează o experienţă personală cu acest muzeu.

Ceea ce nu se poate prezenta virtual este MET Gala 2020, unul dintre evenimentele anuale de modă cele mai aşteptate. Organizatoarea sa, redactorul-şef al revistei Vogue, Anna Wintour, a anunţat însă că din cauza pandemiei de coronavirus şi a închiderii muzeului gala de anul acesta nu va avea loc la data prevăzută. Fără o posibilă dată la orizont, anul acesta era aşteptată participarea, în premieră, a actriţei Meryl Streep, alături de Emma Stone şi Lin-Manuel Miranda ca maeştrii de ceremonie ai galei.

Met a cerut printr-o scrisoare deschisă Congresului SUA să includă muzeele şi instituţiile culturale în pachetul de stimulente economice de 2 miliarde de dolari pe care l-a pregătit Washingtonul pentru a uşura efectele crizei provocate de răspândirea COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.