Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Naţional al Banatului prezintă bunurile culturale achiziţionate în anul pandemic

muzeulbucurestiului.ro
Muzeul de Artă Populară

Muzeul Naţional al Banatului (MNB) va prezenta, joi, o selecţie de bunuri culturale de valoare, achiziţionate în perioada pandemiei, precum şi piese descoperite de arheologi pe şantierele organizate anul trecut în judeţ, în cadrul evenimentului "Patrimonium 2020", informează Agerpres.

"Evenimentul 'Patrimonium 2020' reprezintă o selecţie de bunuri culturale de valoare achiziţionate în 2020 de Muzeul Naţional al Banatului, precum şi piese descoperite de arheologi pe şantierele din 2020. Expoziţia ilustrează strategia de achiziţii şi atragere de donaţii a unor bunuri culturale pentru îmbogăţirea patrimoniului secţiilor de Istorie şi Arheologie şi al Compartimentului de Arte Vizuale în cursul anului 2020", transmit organizatorii.

Povestea fiecărei achiziţii va fi relatată în cadrul vernisajului de muzeografi ai MNB şi de curatori ai expoziţiei, Marius Cornea, Raoul Şeptilici şi Dan Leopold Ciobotaru, alături de managerul muzeului, Claudiu Ilaş.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, la mansarda B1 a Bastionului Maria Theresia din Timişoara, iar expoziţia va fi deschisă în perioada 13 mai - 30 iunie 2021.

Citește și: Luptele interne din TVR pentru conducerea televiziunii! Dezvăluirile lui Ionuț Cristache: 'Nu cumva poate fi încadrat la trafic de influență?'

Intrarea este gratuită pentru elevi, studenţi şi pensionari, iar pentru celelalte categorii biletul de intrare costă 5 lei. Se vor respecta măsurile de prevenţie antipandemică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.