Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia se redeschide de marţi pentru vizitatori

Muzeul Naţional al Unirii (MNU) Alba Iulia se redeschide de marţi pentru vizitatori, cărora le va fi controlată temperatura la intrarea în instituţie şi care sunt obligaţi să poarte mască de protecţie, prioritate având publicul care se programează telefonic sau prin e-mail, potrivit Agerpres.

"Redeschiderea se va realiza respectând recomandările de siguranţă publică în ceea ce priveşte reluarea activităţilor în sectorul muzeal. Astfel, va fi limitat numărul de vizitatori la grupuri de maxim 3 persoane, până la atingerea capacităţii de 50 de vizitatori pe tură (numărul maxim permis în acelaşi timp în interiorul spaţiilor expoziţionale) în clădirea Babilon şi maxim 10 la Sala Unirii, însă nu mai mult de 3 persoane într-o sală în acelaşi timp. De asemenea, va fi folosit un circuit unic prin muzeu, iar vizitarea spaţiilor expoziţionale se va face cu respectarea traseelor indicate prin benzi de delimitare sau alte mijloace specifice, iar vizitatorilor li se vor pune la dispoziţie dezinfectanţi pentru mâini", menţionează reprezentanţii MNU.

Au fost stabilite, de asemenea, o serie de reguli generale pentru vizitarea expoziţiilor. Astfel, este obligatorie controlarea temperaturii de către personalul muzeului desemnat în acest sens, cu ajutorul unui termoscanner aflat la intrarea principală în instituţie, precum şi utilizarea corespunzătoare a măştilor de protecţie individuale.

Totodată, este obligatorie păstrarea distanţării sociale de circa doi metri faţă de alţi vizitatori care nu sunt membri ai familiei şi faţă de personalul muzeului cu care se intră în contact.

Citește și: Propunere bombă: Anulați examenele pentru evaluarea națională clasa VIII și examenul de Bacalaureat

De asemenea, este obligatorie utilizarea sistemelor de dezinfectare puse la dispoziţie de către muzeu, respectiv gel dezinfectant, covoraş cu substanţe dezinfectante.

"Vor fi respectate cu stricteţe traseele de vizitare stabilite; vor avea întâietate la vizitare persoanele care s-au programat telefonic sau prin e-mail; zona de aşteptare pentru vizitatori va fi în spaţiul perimetral al imobilului; timpul de vizitare este de maxim 2 ore; nu vor fi disponibile echipamentele touchscreen din sălile de expoziţie; nu vor fi disponibile echipamentele audio individuale din sălile de expoziţie; nu vor fi disponibile audio-ghidurile; nu vor putea fi atinse obiectele din zona magazinului de suveniruri, ele fiind solicitate spre prezentare şi vânzare personalului muzeului care deserveşte", se mai precizează în comunicat.

Programul de vizitare al expoziţiilor MNU Alba Iulia este de marţi până duminică, între orele 10,00 şi 17,00, ultimul bilet vândut fiind la 16,30.

Înfiinţat în urmă cu 131 de ani, muzeul din Alba Iulia este un obiectiv care, prin semnificaţia sa istorică şi prin colecţiile pe care le deţine, reprezintă una dintre instituţiile culturale de prim rang ale României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.