Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeului Naţional al Ţăranului Român a deschis expoziţia de grafică şi pictură a artistului plastic Vladimir Păun-Vrapciu, intitulată 'Cum am ajuns aici?'

muzeul taranului roman

Expoziţia de grafică şi pictură "Cum am ajuns aici?" a arhitectului şi artistului plastic Vladimir Păun-Vrapciu este deschisă la Sala "Irina Nicolau" a Muzeului Naţional al Ţăranului Român, informează Agerpres.

Citește și: Prima femeie paraşutist din România de după cel de-al Doilea Război Mondial a fost sărbătorită la împlinirea vârstei de 90 de ani

Potrivit unui comunicat al MNŢR transmis AGERPRES, expoziţia este inspirată şi construită arhitectural în jurul întrebării "Cum am ajuns de la 10 îngrădiri raţionale la milioane de îngrădiri iraţionale?".

"Prin această expoziţie încerc, ca arhitect şi artist plastic, să purced împreună cu publicul iubitor de artă contemporană într-o analiză lăuntrică a spiritului uman, prin care să găsim răspunsuri şi rezolvări la problemele actuale din existenţa noastră", a explicat Păun-Vrapciu, citat în comunicat.

El a adăugat că prin intermediul acestei expoziţii încearcă să găsească răspunsuri la întrebările pe care şi le-a pus în ultimele luni pe fondul pandemiei COVID-19.

"Cum am ajuns ca viaţa noastră să se schimbe în totalitate în câteva luni? Cum este posibil să nu asculţi de medici specialişti şi să declari că nu există nicio îngrijorare referitoare la virus? Este revoltător să constaţi că spiritul uman şi-a pierdut raţiunea şi nu a evoluat. Cum au ajuns unele naţiuni să îşi fure una alteia echipamentele de protecţie împotriva pandemiei? Cum au ajuns oameni care îşi permit să conducă maşini de zeci de mii de dolari să stea la cozi de câteva ore pentru o cutie cu alimente? Cum am ajuns să constatăm că în unele ţări dezvoltate şi care ar trebui să fie exemplu pentru ţările în curs de dezvoltare, pe fondul unei revolte spiritual umane, să ajungem, în acest secol, să vedem indivizi care provoacă haos în numele unei nedreptăţi şi distrug munca semenilor? Nu avem nicio scuză: în mod special, ultima generaţie a avut tot confortul necesar unei vieţi plină de bunăstare, pe sacrificiile şi munca generaţiilor trecute. Globalizarea îşi urmează cursul", a transmis Vladimir Păun-Vrapciu.

Expoziţia va rămâne deschisă la Muzeul Naţional al Ţăranului până pe 2 august.

Biletele pot fi achiziţionate la preţul de 8 lei - adulţi, 4 lei - pensionari, iar elevii şi studenţii, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor - 2 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.