Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzică de sărbătoare la Ateneul Român cu dirijorul Nicolae Moldoveanu şi pianista Naoko Anzai

ateneul roman bucuresti

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" va cânta, pe 16 şi 17 decembrie, sub conducerea dirijorului Nicolae Moldoveanu, în două concerte cu public, susţinute de la ora 19,00, în Sala mare a Ateneului Român.

Potrivit unui comunicat al Filarmonicii George Enescu, transmis vineri, programul va cuprinde Simfonia nr. 64, în la major, Hob.1/64 de Joseph Haydn, Concertul nr. 2, în fa major, pentru pian şi orchestră, op. 102 de Dmitri Şostakovici, Concertul în fa major pentru orgă şi orchestră de coarde, op. 5, nr. 4 de Georg Friedrich Handel şi Te Deum de Gottfried Heinrich Stolzel.

Solistă va fi pianista japoneză Naoko Anzai, iar Corul Filarmonicii George Enescu va fi coordonat de Iosif Ion Prunner.

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român (doar cu o oră înainte de începerea concertului) şi online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secţiunea "Calendar".

În urma prevederilor Hotărârii nr. 112 din 7 decembrie, prin care se declară prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, însă cu o serie de relaxări, Filarmonica "George Enescu" anunţă că publicul va putea ocupa 50% din capacitatea celor două săli de concert din incinta Ateneului Român.

Născut la Hunedoara, Nicolae Moldoveanu a urmat cursurile Liceului de Muzică din Deva, unde a început studiul viorii şi al pianului, urmând apoi cursurile de dirijat şi orgă la Musikhochschule din Leipzig, Zurich şi Royal Academy of Music din Londra.

În 1986 a emigrat în Elveţia, iar din 1997 a devenit membru al Grupării muzicienilor de la Royal Academy of Music din Londra, unde a avut şansa de a colabora cu Sir Colin Davis.

A susţinut cu regularitate concerte alături de orchestre prestigioase din Europa, fiind interesat şi de operă.

Printre ansamblurile importante pe care le-a dirijat se numără Opera Covent Garden, St. Martin-in-the-Fields, Orchestra Naţională a Franţei, Opera din Dallas, Orchestra Simfonică Radio din Praga.

De asemenea, a colaborat cu numeroase alte ansambluri internaţionale, precum Orchestra Filarmonicii din Malaezia, Orchestra de Cameră din Stockholm, Orchestra Naţională din Johannesburg, Orchestra de Cameră din Scoţia, Orchestra Simfonică din Islanda ş.a., cât şi cu majoritatea orchestrelor filarmonice din România.

Pianista japoneză Naoko Anzai s-a născut la Tokio, unde a început să studieze pianul.

În 1986 s-a stabilit în Elveţia, urmând cursuri de perfecţionare artistică în cadrul Musikhochschule din Zurich, cu profesorii Homero Francesh şi Jurg von Vintschger.

Naoko Anzai este câştigătoarea unor premii decernate de Societatea Artistică elveţiano-niponă, în urma cărora şi-a diversificat activitatea, fiind frecvent invitată să susţină concerte şi recitaluri în Europa şi Japonia, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.