Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzicieni celebri donează viori de patrimoniu pentru a sprijini tinere talente muzicale

ArgesisArt
vioara

La o ceremonie găzduită marţi de Ministerul Culturii, muzicienii bulgari de seamă Prof. Stoika Milanova şi Prof. Mincho Minchev au predat două viori de patrimoniu, deţinute de stat, cu care au cântat în Bulgaria şi în străinătate pentru a putea fi transmise tinerelor talente, a anunţat Ministerul într-un comunicat de presă.

Minchev a cântat la o vioară Stradivarius produsă în 1716. Milanova a cântat cu o vioară Guarneri din 1733. În timpul ceremoniei, la care au participat ministrul interimar al Culturii, Naiden Todorov, şi adjunctul său Viktor Stoianov, Minchev a spus că a cântat cu acest instrument timp de peste 40 de ani din cariera sa profesională şi că a fost o onoare pentru el să reprezinte Bulgaria. Milanova a fost reprezentată de fiica ei, Iova Milanova, conform Agerpres.

Ministrul interimar Todorov şi viceministrul Stoianov şi-au exprimat aprecierea profundă faţă de virtuoşii bulgari pentru că au cucerit scene din întreaga lume cu viorile lor şi că au avut grijă de ele în ultimii ani.

Viorile urmează să fie predate tinerelor talente, urmând proceduri relevante.

În 2023, Prof. Evgenia-Maria Popova a fost prima care a predat statului o vioara Gioffredo Cappa din 1691. Ministerul Culturii deţine mai multe instrumente muzicale remarcabile, inclusiv o vioară Guarneri din 1733, o vioară Stradivarius din 1716, o vioară Gioffredo Cappa din 1691 şi un violoncel Goffriller din 1785.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.