Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzicieni din România şi Republica Moldova cântă împreună de Ziua Națională

afisha-krasnodar.ru
orchestra

Muzicieni din România şi Republica Moldova cântă împreună de Ziua Națională. Va fi un concert-eveniment pe scena Sălii Radio, care va fi transmis în direct de TVR 1 și retransmis de TVR Moldova. Gabriel Bebeșelea va dirija două orchestre de marcă: Naționala de Cameră a Republicii Moldova și Orchestra de Cameră Radio. Iar solist va fi violoncelistul Andrei Ioniță.

Un program de zile mari a fost ales pentru Ziua Naţională, anunță Televviziunea: Enescu, Bartók, Filtsch şi Haydn. Solist, un iscusit instrumentist pe care publicația The Times îl descrie drept "unul dintre cei mai captivanți violonceliști care s-au afirmat în ultimul deceniu". Andrei Ioniţă este câștigătorul Concursului Internațional "Ceaikovski" din Rusia şi a fost desemnat "BBC New Generation Artist". El a cântat alături de orcehstre mari ale lumii.

Alături de Gabriel Bebeşelea, sunetul violoncelului mânuit cu măiestrie de Andrei Ioniţă pare a fi atins de divin. În premieră, Orchestrei de Cameră Radio i se alătură muzicieni de la Chişinău, toți instrumentişti versaţi. Gabriel Bebeşelea a fost aplaudat în cele mai prestigioase săli de concert ale lumii.

Concertul dedicat Zilei Naționale va fi transmis în direct, pe TVR 1 și TVR 3, de la ora 19.00. Iar apoi va fi retransmis și de TVR Moldova.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.