Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Myanmar: un film considerat jignitor la adresa budismului duce la arestarea a 14 persoane, inclusiv un cetăţean elveţian

theconversation.com
budism

Un elveţian şi 13 cetăţeni din Myanmar au fost arestaţi de junta militară la 8 august pentru că au lucrat la un film despre care autorităţile spun că aduce atingere culturii şi tradiţiei budiste, a anunţat presa de stat, citată de CNN, potrivit news.ro.

Potrivit juntei, toate cele 14 persoane ar fi lucrat la filmul "Don't Expect Anything", care a fost lansat pe 24 iulie pe YouTube şi TikTok, scrie Myawady Daily.

Myawady a adăugat că junta consideră că filmul este menit să inducă publicul în eroare cu privire la budişti şi călugări budişti şi că aduce atingere culturii şi tradiţiei budiste.

"În ciuda faptului (că) personajele principale erau ele însele budişti, comportamentele şi cuvintele lor au fost nesăbuite până la punctul în care au insultat demnitatea şi moralitatea călugărilor budişti", a declarat junta, potrivit Myawady Daily, adăugând că "împotriva celor reţinuţi vor fi luate măsuri în conformitate cu legea".

Un purtător de cuvânt al Departamentului federal elveţian de afaceri externe a declarat sâmbătă pentru CNN că "este la curent cu acest caz" şi că situaţţia este în curs de clarificare. "Reprezentanţa locală a Elveţiei este în contact cu autorităţile relevante", a adăugat purtătorul de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.