Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naționala de rugby a României va debuta în REC 2018, pe 10 februarie, la București, contra Germaniei

agerpres
rugby Romania Namibia

Naționala României va intra, de la începutul anului viitor, în focul partidelor retur din Rugby Europe Championship (REC), decisive pentru accederea la Cupa Mondială din Japonia din 2019.

Conform calendarului prezentat de Rugby Europe, Româna va juca împotriva Germaniei, la București, pe 10 februarie, pe 18 februarie în deplasare contra Spaniei, pe 3 și 10 martie acasă cu Rusia, respectiv Belgia, ultimul meci urmând să-l susțină în deplasare, la Tbilisi, contra Georgiei, pe 18 martie.

În partidele tur, care au avut loc în acest an, ''Stejarii'' au pierdut surprinzător în fața Germaniei (38-41), dar au câștigat cu Spania (13-3), Rusia (30-10), cu Belgia (33-17) și cu Georgia (8-7), anunță Agerpres.

Naționala țării noastre își poate asigura prezența Mondialul nipon în urma evoluțiilor din Rugby Europe Championship, turneu care o poate propulsa direct la competiția din "Țara Soarelui Răsare", calificarea urmând să se decidă în urma rezultatelor cumulate tur-retur în sezoanele 2016-2017 și 2017-2018.

România ocupă în acest moment primul loc în Rugby Europe Championship și, dacă își va păstra postura de lider sau se va clasa pe locul secund, după Georgia (deja calificată), va avea asigurat locul în Grupa A de la CM 2019, grupă în care se regăsesc deja Irlanda, Scoția și Japonia.

Stejarii vor mai avea însă alte două posibilități de calificare la CM 2019: dacă se clasează după echipa calificată direct și se impune în barajul cu ocupanta locului 3 în Pacific Tri-Nations (Samoa) sau dacă se impun în turneul de recalificare, la care vor mai participa o echipa din America, una din Africa și una din Asia/Oceania. În ultimul caz, însă, România ar fi repartizată în Grupa B, alături de actuala campioană a lumii, Noua Zeelandă, și de Africa de Sud, medaliata cu bronz de la ediția precedentă a Cupei Mondiale.

În noiembrie, România a susținut două partide-test la București, pe Stadionul național ''Arcul de Triumf'', câștigând cu Samoa (17-13) și pierzând în fața Tonga (națională calificată la CM 2019) cu 20-25.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.