Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Nadal nu este genul să revină doar pentru a juca', consideră Djokovic

www.bbc.com
nadal djokovic

"Rafael Nadal nu este genul care să revină doar ca să joace, ci cu intenţia de a câştiga un Mare Şlem", a adăugat liderul mondial Novak Djokovic, chestionat în legătură cu jucătorul spaniol de tenis a cărei revenire este aşteptată la turneul de la Brisbane, ce va debuta duminică, informează AFP.

În vârstă de 37 de ani, Rafael Nadal, care a traversat un sezon 2023 aproape alb, din cauza unei accidentări la un şold, ar putea juca "ultimul an" în circuitul profesionist fără totuşi a putea oferi o certitudine în acest sens "sută la sută", potrivit Agerpres.

"Eu aştept mereu de la el (Rafael Nadal) să dea tot ce are mai bun. Unii l-au anunţat adesea ca fiind aproape de finalul carierei, aşa cum au făcut-o şi în cazul meu. Dar noi le-am dovedit că s-au înşelat", a afirmat Djokovic pentru presă, înainte de a disputa un meci demonstrativ împotriva lui Carlos Alcaraz, miercuri la Riad.

"El nu este genul care să revină în circuit doar pentru a juca, să zicem, la un nivel mediu, pentru a disputa câteva meciuri. El vrea să câştige titluri, vrea să fie cel mai bun, de aceea este o legendă a sportului nostru. Eu sunt sigur că antrenamentul lui şi pregătirea sa sunt făcute cu intenţia de a câştiga un Mare Şlem", a adăugat câştigătorul a 24 de trofee de Grand Slam.

Rafael Nadal, laureat a 22 de titluri de Mare Şlem şi ex-lider mondial retrogradat pe locul 670 mondial, nu a mai jucat de la eliminarea sa în turul secund la Australian Open, în ianuarie 2023, fiind afectat de o accidentare la şold, care i-a adus înfrângerea în trei seturi a americanului Mackenzie McDonald.

"Eu cred că el este pregătit. Am văzut imgini video cu el de la antrenamente şi este la sută la sută. Alţi jucători s-au antrenat cu Rafa în ultimele săptămâni şi mi-au spus că el va reveni la nivelul optim. La cel mai bun nivel al său. Eu cred că el este pregătit să facă lucruri mari anul acesta", a adăugat, la rândul său, compatriotul lui Carlos Alcaraz, nr. 2 mondial, întrebat şi el la Riad de către ziarişti pe marginea acestui subiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.