Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nadal regretă absenţa lui Djokovic de la actuala ediţie a Openului Australiei

digisport.ro
nadal djokovic

Tenismanul spaniol Rafael Nadal regretă absenţa marelui său rival Novak Djokovic de la actuala ediţie a Openului Australiei, după ce autorităţile din această ţară i-au retras viza jucătorului sârb, chiar dacă acest lucru îi oferă ibericului o şansă în plus să doboare recordul de trofee de Mare Şlem, informează Reuters, informează Agerpres.

Rafael Nadal, Novak Djokovic au câte 20 de titluri de Grand Slam în palmares, la fel ca şi elveţianul Roger Federer, absent de la Melbourne după ce a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale la genunchi.

"Situaţia ideală în lumea sportului este ca cei mai buni jucători să fie pe teren şi să dispute cele mai importante evenimente, fără îndoială. Dacă Novak Djokovic ar juca aici, ar fi mai bine pentru toată lumea, fără îndoială", a declarat Nadal luni, după ce victoria în trei seturi (6-1, 6-4, 6-2) în faţa americanului Marcos Giron, în primul tur de la Australian Open 2022.

Djokovic, care a câştigat de nouă ori în cariera sa turneul de Grand Slam de la antipozi, ultima oară anul trecut în luna februarie, a fost deportat duminică din Australia, după ce justiţia din această ţară a confirmat anularea vizei sale de către autorităţi.

Numărul unu mondial şi-a atras critici pentru că a refuzat vaccinarea împotriva Covid-19 şi pentru că a luat parte la evenimente publice luna trecută, deşi a fost testat pozitiv.

Cu toate acestea, Rafael Nadal, favoritul numărul 6 al competiţiei de la Melbourne, consideră că Djokovic nu este singurul vinovat pentru "situaţia teribilă'' cu care ne-am confruntat în ultimele două săptămâni şi că şi alţii trebuie să împartă responsabilitatea în acest caz.

"Cred că a fost o situaţie mizerabilă. El nu este singurul care a făcut probabil lucrurile rău în acest caz. Deci, la nivel personal, da, mi-ar face plăcere să-l văd jucând aici. Dacă este corect sau nu să joace aici, asta este o altă discuţie şi nu mai vreau să vorbesc niciodată despre asta", a adăugat spaniolul.

Rafael Nadal a început noul sezon câştigând toate cele patru meciuri pe care le-a disputat la revenirea în circuit, după ce s-a infectat recent cu Covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.