Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nadav Argaman, șeful serviciilor de securitate israeliene Shin Bet, explică metoda israeliană de monitorizare și prevenire a atacurilor teroriste

www.haaretz.com
shin beth

Tehnologia avansată, precum mari baze de date şi inteligenţa artificială, asociată cu resursele umane au crescut capacitatea Israelului de a anticipa şi preveni atacurile, a declarat miercuri şeful serviciilor de securitate israeliene, Shin Bet, informează dpa, preia Agerpres.

Israelul este un lider mondial în monitorizarea social media şi utilizarea tehnologiei în scopuri de securitate. Tactica, din ce în ce mai folosită în întreaga lume, a ridicat preocupări legate de libertăţile civile în legătură cu rolul real al monitorizării guvernamentale.

Nadav Argaman, şeful Shin Bet, a declarat că mari investiţii în mari baze de date, sisteme de învăţare şi inteligenţă artificială au permis Israelului să facă estimări pe baza informaţiilor deţinute şi să prevină intenţiile şi atacurile teroriste.

Vezi și: ONU avertizează în legătură cu închiderea granițelor: Securizarea frontierelor statale nu este o soluție în cazul migrației

Vorbind la o conferinţă la Ierusalim, Argaman, a spus că Shin Bet a dejucat 250 de "atacuri teroriste majore", inclusiv atentate sinucigaşe cu bombă şi răpiri, de la începutul anului.

El a adăugat că Israelul încă pune un mare accent pe mijloacele "clasice" de colectare a informaţiilor.

Monitorizarea social media de către Israel a provocat în mod repetat controversă. În decembrie 2016, un arab israelian a fost arestat după ce a postat un mesaj satiric pe Facebook, care a fost interpretat greşit de poliţie crezând că încuraja atacuri cu cocteiluri Molotov în Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.