Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naftali Bennett şi Emmanuel Macron vor gestiona 'discret' problema software-ului spion Pegasus

www.kaspersky.com
pegasus

Premierul israelian Naftali Bennett a convenit cu preşedintele francez Emmanuel Macron ca presupusa utilizare inadecvată a unui software spion dezvoltat o companie israeliană, inclusiv împotriva liderului francez, să fie gestionată "discret", a declarat luni un oficial israelian, relatează Reuters.

Israelul investighează în prezent dacă software-ul Pegasus al NSO Group, care poate pirata telefoane şi potrivit companiei este destinat agenţiilor de poliţie şi de informaţii, a fost folosit în mod abuziv la nivel global. Ministerul israelian al Apărării supervizează exporturile de instrumente cibernetice ofensive precum Pegasus.

În iulie, mai multe organizaţii media internaţionale au relatat că Pegasus a fost utilizat pentru piratarea telefoanelor jurnaliştilor, activiştilor pentru drepturile omului şi oficialilor guvernamentali din mai multe ţări.

NSO Group a respins aceste acuzaţii, afirmând că sunt "pline de presupuneri greşite şi teorii necoroborate". Pegasus a fost conceput numai pentru uzul agenţiilor guvernamentale poliţieneşti şi de informaţii pentru a combate terorismul şi criminalitatea, susţine NSO.

Telefonul lui Macron a fost pe o listă de ţinte potenţiale pentru o operaţiune de supraveghere care utiliza Pegasus pusă la cale de Maroc, a relatat ziarul Le Monde. Marocul a negat acuzaţiile şi a spus că nu deţine software-ul Pegasus.

Macron a cerut declanşarea unei investigaţii în această afacere.

Bennett şi Macron s-au întâlnit la Glasgow la conferinţa ONU privind clima şi au discutat despre o serie de provocări globale, programul nuclear iranian aflându-se în prim-planul agendei, a anunţat biroul premierului israelian.

Un diplomat israelian a declarat, sub protecţia anonimatului, că această chestiune a software-ului spion al NSO a fost de asemenea discutată, informează Agerpres.ro.

"S-a convenit între lideri ca subiectul să continue să fie gestionat discret şi profesionist şi în spirit de transparenţă între cele două părţi", a mai spus oficialul citat de Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.