Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naftogaz: 'Liberalizarea pieței de gaze pentru public va pune clientul în centru în locul furnizorului'

zf.ro
gaze marea neagra

Liberalizarea pieței gazelor naturale pentru consumatorii interni, planificată la 1 iulie 2020, va pune clientul în poziția centrală în loc de furnizor, a declarat Chief Transformation Officer Otto Waterlander al Naftogaz, potrivit interfax.com.

"Un ucrainean în calitate de client ar trebui să se afle în centrul pieței. El nu ar trebui să caute vânzările de gaze îndelungate și regulatorul pentru a semna sau încheia un acord, ci mai degrabă, căsuța poștală a unui client ar trebui să fie completată cu scrisori promoționale despre cele mai bune condiții, opțiuni suplimentare și reduceri ", a scris el într-o coloană de pe site-ul Interfax-Ucraina.

Expertul a spus că piața gazelor ucrainene s-a schimbat semnificativ în ultimii șase ani și anume, accesul la sistemul de transport al gazului a fost demonopolizat, zeci de comercianți ucraineni și străini importă gaz din Europa, sute de furnizori au concurat în preț și servicii pentru clienții ucraineni.

"Dar toate acestea sunt în sectorul industriei și afacerilor.

Între timp, gospodăriile ucrainene sunt încă atribuite furnizorilor regionali. Datorită mai multor standarde contradictorii din regulile privind aprovizionarea cu gaz, este extrem de dificil pentru ucraineni să-și exercite dreptul de a-și schimba furnizor pe cont propriu ", a spus el.

Waterlander este convins că liberalizarea pieței prin stimularea ulterioară a concurenței efective dintre furnizori va permite clienților să primească cel mai mic preț.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

„Cu toate acestea, în loc de o soluție logică la această problemă, auzim critici cu privire la deschiderea ulterioară a pieței de gaze pentru populație, presupunând în cazul unei schimbări a furnizorului, fie ucrainenii vor înceta să plătească gazul, fie noii furnizori vor Practica globală care arată că piața liberă rezolvă aceste probleme, și anume libertatea de a alege un furnizor, concurența, îmbunătățirea serviciilor pentru clienți, pentru ca ucrainenii să primească un preț echitabil și de piață al gazelor, și este necesar un număr de jucători, ca pe orice piață de produse sau servicii.

Numai în astfel de condiții, furnizorul este cel mai flexibil, economisitor, inovator și convenabil pentru client ", a spus el.

El a mai spus că Naftogaz este gata să fie motivașia reformei pieței gazelor pentru populație, în special, asumând rolul de furnizor de ultimă soluție, care garantează furnizarea de gaz oricărui client rămas fără furnizor.

În paralel, compania va contribui la creșterea concurenței pe segmentul de retail din toate regiunile țării.

"Este necesar să permiteți clientului în mod liber și rapid, într-un singur clic, trecerea la noul furnizor.

Toate operațiunile, fără prezența suplimentară a abonatului, pot fi efectuate între ele de către operatorii de lanțuri de transport și distribuție a gazelor, noul și furnizorii anteriori.

Dacă este suficient pentru clienții industriali să transfere furnizorului pentru tranziția cod EIC [cod de identificare a energiei], acest lucru ar trebui să fie suficient pentru gospodărie ", a spus Waterlander.

Naftogaz Ukrainy unește cele mai mari întreprinderi producătoare de petrol și gaze din țară.

Grupul este un monopolist în stocarea gazelor naturale în instalațiile de depozitare subterane și transportul petrolului prin conducte în toată țara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.