Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nagorno-Karabah - Manifestație pro-armeană în Spania

Nagorno-Karabah

Mai multe sute de membri şi simpatizanţi ai comunităţii armene din Spania au manifestat marţi la Madrid pentru pace în Nagorno-Karabah, unde de la sfârşitul lui septembrie au loc lupte violente între forţele separatiste armene şi Azerbaidjan, informează AFP potrivit Agerpres.

"Tăcerea ucide, deschideţi ochii!", "Turcia şi Azerbaidjan - terorişti", se putea citi pe pancartele unor manifestanţi, care purtau mască şi care au mărşăluit pe vreme ploioasă de la ambasada Turciei până la Camera Deputaţilor a Spaniei, oprindu-se pentru scurt timp în faţa reprezentanţei Parlamentului European la Madrid.

"Vrem ca Spania să asculte, ca Europa să asculte, pentru că ceea ce se întâmplă acolo este o crimă împotriva umanităţii", a denunţat Haik Ghazarian, 32 de ani, armean ce locuieşte în Spania.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

"Ei (Azerbaidjanul şi Turcia) profită de situaţia actuală legată de COVID-19, profită de faptul că întreaga lume este atentă în altă parte, pentru a încerca să-i masacreze din nou pe armeni", a afirmat Hovik Keuchkerian, actor spaniol de origine armeană, care joacă în al treilea sezon al serialului de pe Netflix "La Casa de Papel". El a îndemnat comunitatea internaţională "să intervină imediat".

Nagorno-Karabah, teritoriu azer populat majoritar de armeni, şi-a autoproclamat independenţa faţă de Azerbaidjan în anii 1990, intrând într-un război ce s-a soldat cu circa 30.000 de morţi. De atunci, Baku acuză Armenia că ocupă o parte din teritoriul său, iar ciocnirile armate au loc aici cu regularitate.

Cu toate acestea, luptele în care se confruntă din 27 septembrie trupele separatiste, susţinute de Armenia, şi cele ale Azerbaidjanului sunt cele mai grave de la acordul de încetare a focului din 1994.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.