Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naguib Sawiris, miliardarul egiptean care vede petrolul la 100 de dolari peste 18 luni și pariază împotriva lui Buffett

SteelGruru
petrol

Miliardarul egiptean Naguib Sawiris crede că prețul petrolului va urca la 100 de dolari barilul în 18 luni, și spune că va cumpăra acțiuni ale companiilor aeriene, împotriva colegului miliardar Warren Buffett, care a anunțat recent că a vândut toate acțiunile deținute la respectivele companii, anunță MEDIAFAX.

Sawiris, președinte și CEO al Orascom Investment Holding și singurul non-coreean care deține o licență de telecomunicații în Coreea de Nord, a declarat la CNBC că vede oportunități nu numai în companiile aeriene, ci și în turism, hoteluri și internet.

Citește și: Victor Ponta anunță potopul: De ce ne spun dl Iohannis, Orban și Cîțu că stăm foarte bine economic?

„În fiecare criză există oportunități”, a spus Sawiris. „Puteți merge astăzi să cumpărați o companie aeriană pentru 1 dolar, dacă vă asumați cea mai mare parte a datoriei.”

Acțiunile companiilor aeriene din SUA s-au prăbușit în acest an, deoarece solicitările de călătorii aeriene s-au oprit complet, scăzând cu peste 95% din cauza pandemiei.

Sawiris, vorbind din Cairo, a declarat că este de acord cu președintele Statelor Unite, Donald Trump, cu privire la impulsul administrației de a redeschide economia Americii. Sawiris a spus că aceasta este „una dintre puținele ori” în care Trump are dreptate. „S-ar putea să nu găsească leacul, s-ar putea să nu găsească vaccinul, deci cât timp vom fi în închisoare în casele noastre?”

Citește și: PSD a depus moțiune simplă împotriva ministrului de Finanţe: ‘Virusul Cîţu a infectat economia naţională’

Sawiris a declarat că războiul prețurilor dintre liderul OPEC, Arabia Saudită și Rusia, a fost un efort „calculat” de a ucide industria de șist din Statele Unite.

În luna martie, OPEC și alți producători majori nu au reușit să ajungă la un acord pentru a reduce producția, chiar înainte de apariția coronavirusului. Prețurile au atins minimelr pe 18 ani înainte ca alianța să ajungă la un acord de reducere cu 9,7 milioane de barili pe zi în aprilie, ceea ce echivalează cu 10% din producția mondială și este cea mai mare reducere a producției din istorie.

Întrebat dacă petrolul ar fi atins aceleași niveluri dacă s-ar fi ajuns la un acord OPEC din martie, Sawiris a explicat că prețurile ar fi scăzut oricum din cauza reducerii consumului, „dar nu ar fi scăzut la acest nivel”.

Citește și: Ludovic Orban a făcut anunțul! În ce condiții vor fi deschise mall-urile

„Cred că a fost calculat”, a spus el. „Cred că știau că asta se va întâmpla și totuși voiau să o facă, deoarece, prin eliminarea unui concurent, prețul va crește peste 50 sau 60 de dolari. Acum cred că peste 18 luni petrolul va atinge 100 de dolari barilul”.

Prețul petrolului a crescut marți cu 20%, pe măsură ce economiile globale încep să se redeschidă încet, după luni întregi de oprire forțată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.