Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nairo Quintana (Arkea) a făcut apel la TAS pentru descalificarea sa din Turul Franţei

www.agerpres.ro
Turul Franței

Ciclistul columbian Nairo Quintana (Arkea Samsic), descalificat din Turul Franţei în urma unui control pozitiv la tramadol, a înaintat oficial un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, informează cotidianul L'Equipe.

Vinerea trecută, TAS a luat la cunoştinţă de apelul depus de Nairo Quintana, iar informaţia a fost făcută publică de avocaţii columbieni şi italieni angajaţi de rutierul echipei Arkea-Samsic, care avea două zile la dispoziţie pentru a trimite dosarul în apărarea sa în faţa TAS.

Conform avocaţilor ciclistului columbian, un document de 15 pagini a fost transmis instanţei sportive din Elveţia.

Apărarea se bazează esenţial pe aspectul ştiinţific, întrucât Quintana neagă orice consum de tramadol în cursul carierei sale, precum şi în plan juridic, pentru că el nu este interzis de la competiţii, întrucât a încălcat regulamentul medical al UCI şi nu pe cel al Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA).

În timp ce căţărătorul columbian se antrenează în Europa, la Monaco, după ce a renunţat să ia startul în Turul Spaniei, rezoluţia cazului nu va fi introdusă pe ordinea de zi a TAS înainte de a doua jumătate a lunii noiembrie.

Rutierul sud-american, în vârstă de 32 de ani, a fost descalificat din Turul Franţei de către Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) pentru "încălcarea interdicţiei de utilizare în competiţie a tramadolului", un analgezic interzis începând cu data de 1 martie 2019, pentru a proteja sănătatea şi siguranţa cicliştilor faţă de efectele secundare ale acestei substanţe.

Analizarea a două probe de sânge furnizate de Quintana pe 8 şi 13 iulie, în timpul Turului Franţei 2022, a relevat prezenţa tramadolului şi a celor doi metaboliţi principali ai săi.

Conform regulilor medicale ale UCI, ciclistul a fost descalificat din Turul Franţei 2022, decizie ce poate fi atacată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv într-un interval de zece zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.