Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Namibia a depistat varianta Omicron a coronavirusului în 18 din cele 19 eşantioane secvenţiate în noiembrie

omicron

Namibia a depistat varianta Omicron a coronavirusului în 18 din cele 19 eşantioane a căror secvenţiere genomică a fost realizată între 11 şi 26 noiembrie, a comunicat luni Ministerul Sănătăţii, transmite Reuters.

Chiar dacă această ţară a secvenţiat un număr destul de mic de eşantioane virale, rezultatele sugerează că varianta Omicron, semnalată mai întâi în statele vecine Africa de Sud şi Botswana la sfârşitul lunii trecute, este înalt prevalentă şi în Namibia.

Cazurile de infectare cu Omicron au fost depistate cu precădere în capitala Windhoek şi în jurul acesteia, regiune în care au fost înregistrate 536 din cele 695 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în primele cinci zile din decembrie.

Al 19-lea eşantion secvenţiat provine de la o persoană infectată cu varianta Delta.

Oamenii de ştiinţă din Africa de Sud şi din alte ţări se grăbesc să determine dacă varianta Omicron este mai contagioasă, provoacă forme mai grave ale bolii sau este mai rezistentă la vaccinurile actuale.

'Trebuie să rămânem în gardă cât timp aşteptăm investigaţii suplimentare în legătură cu această variantă', a indicat Ministerul Sănătăţii din Namibia într-un comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Namibia a intrat în alertă ridicată în privinţa Omicron după ce varianta a fost identificată în Japonia şi Cehia la două persoane cu istoric de călătorie în această ţară din sud-vestul continentului african.

Namibia, unde sunt vaccinate cu schema completă doar în jur de 318.000 de persoane din populaţia de 2,5 milioane de locuitori, a avertizat luna trecută că mai mult de 268.000 de doze de la AstraZeneca şi Pfizer sunt în pericol să fie distruse din cauza ritmului lent al vaccinării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.