Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Namibia a vândut o treime dintre cei 170 de elefanţi pe care i-a scos la licitaţie pentru a reduce populaţia acestora

chimpreports.com
elefanți

Namibia a anunţat miercuri că a vândut o treime dintre cei 170 de elefanţi pe care i-a scos la licitaţie în încercarea de a reduce populaţia acestora sub presiunea secetei şi a disputelor teritoriale dintre aceste animale şi oameni, relatează AFP miercuri.

Ministerul Mediului din Namibia a declarat într-un comunicat că a ''vândut cu succes 57 dintre cei 170 de elefanţi care fac obiectul unei licitaţii deschise în decembrie 2020''.

Guvernul a strâns 5,9 milioane de dolari namibieni (400.000 de dolari americani) din această vânzare, scrie Agerpres.ro.

Un număr de 42 de elefanţi urmează să fie exportaţi către destinaţii pe care guvernul nu le-a dezvăluit.

Namibia, o ţară semi-aridă din sud-vestul Africii cu populaţie redusă, deţine aproape 28.000 de elefanţi, potrivit estimărilor oficiale.

Guvernul a recurs la vânzarea de animale vii după ce a fost criticat că a împuşcat elefanţi pentru a controla suprapopularea.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului, Romeo Muyunda, a atribuit rezultatul licitaţiei mijloacelor financiare ale cumpărătorilor şi condiţiilor de desfăşurare a vânzării. "Este o licitaţie, astfel încât cumpărarea şi vânzarea se fac la întâmplare, nu există nicio garanţie, nici pentru vânzător, nici pentru potenţialii cumpărători", a declarat el pentru AFP.

Unii dintre potenţialii clienţi este posibil să se fi răzgândit deoarece "a existat multă publicitate negativă pe tema acestei vânzări", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.