Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nanci Pelosi afirmă că Donald Trump a oferit mită Ucrainei pentru investigarea unui adversar politic

The Washinghton Post
Nancy Pelosi

Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, a declarat joi seară că preşedintele Donald Trump a oferit mită Ucrainei pentru investigarea unui adversar politic, relatează site-ul agenţiei Reuters, potrivit Mediafax.

"Mită este a acorda sau a reţine asistenţa militară în schimbul unei declaraţii publice privind o investigaţie falsă referitoare la alegeri. Aceasta este mită", a declarat Nancy Pelosi, unul dintre liderii Partidului Democrat (opoziţie).

"Ceea ce preşedintele a admis şi susţine că este «perfect» eu spun că este «perfect greşit»", a precizat Nancy Pelosi.

Vezi si: ALERTĂ Guvernul Orban a cerut SUSPENDAREA temporară a adoptării legilor în Parlament .

Congresmenii democraţi verifică dacă Donald Trump a comis abuz în funcţie prin reţinerea asistenţei financiare în valoare de 391 de milioane de dolari acordată Ucrainei, pentru a exercita presiuni asupra Kievului să efectueze investigaţii care să îl favorizeze pe el din punct de vedere politic. Fondurile, aprobate de Congresul SUA pentru a ajuta Ucraina să contracareze grupurile separatiste proruse din estul ţării, au fost acordate ulterior Kievului.

În plus, Nancy Pelosi a declarat că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a beneficiat de pe urma a numeroase acţiuni ale lui Donald Trump, inclusiv de pe urma reţinerii temporare a asistenţei pentru securitate destinată Ucrainei. "Toate drumurile duc la Putin", a spus Nancy Pelosi, menţionând şi retragerea trupelor americane din Siria şi criticile lui Donald Trump la adresa NATO.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.