Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nancy Pelosi consideră 'ruşinos' că numele preşedintelui Trump apare pe cecurile cu ajutoare sociale

The Weekly Standard
Nancy Pelosi

Democrata Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, consideră 'ruşinos' că numele preşedintelui Donald Trump va fi imprimat pe cecurile cu ajutoare sociale, transmite AFP potrivit Agerpres.

Americanii afectaţi de criza coronavirusului urmează să primească cecuri în valoare de până la 1200 de dolari, iar Trezoreria Statelor Unite a confirmat că pe documentele de plată va apărea numele preşedintelui. Decizia fără precedent ar putea întârzia cu câteva zile trimiterea cecurilor, a avertizat ziarul Washington Post, citând oficiali de rang înalt din serviciile fiscale americane.

'Întârzierea plăţilor directe către familiile vulnerabile doar pentru a-şi tipări numele pe cecuri este un nou exemplu ruşinos de eşec catastrofal al preşedintelui Trump în gestionarea acestei crize cu urgenţa necesară', a reacţionat Pelosi miercuri, printr-un comunicat.

Şi alţi democraţi şi utilizatori de internet l-au criticat pe Trump în reţelele sociale, acuzându-l că face politică prin intermediul ajutoarelor, în vederea realegerii.

Preşedintele a susţinut că 'nu ştie mare lucru' despre subiect şi că 'a înţeles că' numele său va apărea pe cecuri, însă 'asta nu va întârzia nimic'. 'Nu-mi imaginez că poate fi o mare problemă, sunt sigur că oamenii vor fi foarte bucuroşi să primească un cec mare şi gras, cu numele meu pe el', a spus Trump la conferinţa zilnică de presă pe tema epidemiei de COVID-19.

Ajutoarele sociale individuale sunt incluse în pachetul istoric de 2000 de miliarde de dolari aprobat de Congres şi promulgat imediat de preşedinte la sfârşitul lui martie, pentru a sprijini economia americană.

În 3 aprilie, Trump declarase că nu doreşte să semneze cecurile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.