Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nancy Pelosi îşi reafirmă opoziţia faţă de construirea zidului lui Trump

The Weekly Standard
Nancy Pelosi

Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi l-a avertizat joi pe preşedintele republican Donald Trump că nu intră în discuţie o includere a unei finanţări în vederea construirii zidului pe care acesta vrea să-l ridice la frontiera mexicană în negocieri cu privire la un buget destinat securităţii la frontieră, relatează Reuters preluată de news.ro.

”Nu va exista nicio finanţare a zidului în legislaţie”, a declarat ea pentru presă.

”Preşedintele nu este în măsură să spună că această problemă nu priveşte Congresul (...). Preşedintele vrea, oare, un Congres total pasiv în modul de a răspunde nevoilor poporului american?”, s-a întrebat ea.

O comisie bipartizană depune eforturi să găsească un compromis cu privire la suma de 5,7 miliarde de dolari pe vare Trump încearcă săo obţină pentru a finanţa construirea zidului.

Această comisie urmează să-şi încheie lucrările până la 10 februarie, cu cinci zile înainte de expirarea unei legii care asigură o finanţare pe o perioadă de trei săptămâni a administraţiei federale.

Această lege a fost primulgată vineri, punând capăt celui mai îndelungat ”shutdown” din istoria ţării, care a paralizat timp de peste o lună serviciile publice americane.

Nancy Pelosi a refuzat, de asemenea, să examineze un compromis ”nul şi neavenit” avansat de Casa Albă, care propunea să se lege soarta ”visătorilor” ("Dreamers") - imigranţi care au intrat ilegal în Statele Unite pe când erau copii - de finanţarea zidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.