Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nancy Pelosi, șefa Camerei Reprezentanților, după redactarea actului de acuzare a lui Donald Trump: 'Noi nu urâm pe nimeni în această lume'

The Washinghton Post
Nancy Pelosi

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, a dat asigurări joi că nu îl urăşte pe preşedintele Donald Trump, dar l-a acuzat de "laşitate" şi "cruzime" în unele politici, într-o conferinţă de presă cu final tensionat care a avut loc după ce a cerut oficial Congresului să redacteze actul de acuzare în cadrul procedurii de impeachment împotriva liderului de la Casa Albă, relatează Reuters.

La finele conferinţei de presă, un reporter a întrebat-o dacă îl urăşte pe Trump, argumentând că mulţi republicani susţin că procedura de destituire a preşedintelui are la bază o ostilitate faţă de acesta. Pelosi, vizibil indignată, a răspuns că nu urăşte pe nimeni, informează agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Ce a pierdut fostul șef PSD

"Am crescut într-o casă catolică. Noi nu urâm pe nimeni, pe nimeni în această lume. Aşa că să nu mă acuzaţi", a replicat lidera democrată.

Ea l-a acuzat în schimb pe Trump că este "laş", pentru că nu a luat măsuri împotriva violenţelor cu uz de arme de foc, "crud", pentru că încearcă să-i priveze de drepturi pe imigranţi şi că neagă existenţa schimbărilor climatice, subliniind însă că este vorba de aspecte care trebuie reglementate în cadrul unor alegeri, în timp ce procedura de destituire vizează împiedicarea abuzului de puteri prezidenţiale, conform Constituţiei SUA.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Ce a pierdut fostul șef PSD

"Acum e vorba de Constituţia Statelor Unite şi despre faptele care au dus la încălcarea de către preşedinte a jurământului de învestire", a insistat Pelosi, subliniindu-şi spusele cu bătăi în podium.

"Ca o catolică ce sunt, mă deranjează faptul că aţi folosit cuvântul ură într-o propoziţie care se referă la mine. Eu nu urăsc pe nimeni. Aşa am fost crescută, cu inima plină de iubire şi mă rog întotdeauna pentru preşedinte. Aşa că nu vă puneţi cu mine când vine vorba de astfel de cuvinte", a adăugat preşedinta Camerei Reprezentanţilor.

Citește și: Olguța Vasilescu îl curentează pe Klaus Iohannis: Am o vagă bănuială

Donald Trump a răspuns la aceste comentarii într-o altă postare pe Twitter, afirmând că "Nancy Pelosi a avut o criză de nervi" şi că de fapt aceasta "urăşte" realizările administraţiei lui. "Urăşte că vom avea în curând 182 de judecători noi grozavi şi multe altele. Recordurile de la bursă şi piaţa muncii. Spune că se roagă pentru preşedinte. Nu o cred deloc. Ajută-i pe oamenii fără adăpost din circumscripţia dumitale, Nancy. USMCA?" - a mai scris Trump, referindu-se la acordul comercial dintre SUA, Canada şi Mexic căruia democraţii, majoritari în Cameră, încă nu i-au dat undă verde.

Citește și: Decizie grea pentru complicele lui Dincă! Magistrații i-au respins solicitarea azi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.