Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naomi Osaka, care va disputa finala Australian Open: 'Este mai mult o bătălie de voinţă la acest punct'

wtatennis.com
naomi osaka

Naomi Osaka, care va disputa, sâmbătă, finala Australian Open, a declarat, joi, că la turneul de la Melbourne nu a fost preocupată să câştige, ci să dea sută la fiecare punct, relatează News.ro

"Cred că pentru mine este vorba de experienţă. Am fost în turul al treilea, am fost blocată acolo doi ani. Imediat ce am putut să să trec de acel nivel, am ajuns din nou aici (n.r. - în finală) şi cred că este vorba doar de o problemă de exprienţă şi de încredere pentru mine, mereu mi s-a părut aşa. Mi-ar plăcea să spun că sunt atât de bună, dar joc împotriva celor mai bune jucătoare din lume şi joc trei seturi majoritatea timpului. Este mai mult o bătălie de voinţă la acest punct. Ce aş scoate în evidenţă este că nu renunţ şi sunt mândră de asta. Sunt momente foarte echilibrate în meci şi nu m-aş ierta dacă aş avea o cădere sau un moment în care aş accepta înfrângerea. Ori de câte ori am o înfrângere grea, ca la Brisbane, ultima dată, învăţ din ea. Din acea înfrângere am scos faptul că nu am încercat cu adevărat sută la sută. La acest tuneu, nu am fost concentrată să câştig, am vrut doar să mă asigur că am încercat sută la sută la fiecare punct. Sunt încă aici, deci, din fericire, asta a ţinut", a declarat jucătoarea de 21 de ani, după victoria din meciul cu Karolina Pliskova, din semifinale.

Osaka a spus despre Petra Kvitova, adversara din finala Australian Open, că este o mare jucătoare. Finala de sâmbătă, de la Melbourne, este recompensată nu numai cu un trofeu şi un premiu consistent în bani, ci şi cu locul I WTA.

"Nu am mai jucat înainte, cred că este extraordinar să am ocazia să joc prima dată împotriva ei într-o finală de grand slam. Am văzut-o jucând finale la Wimbledon, ştiu ce mare jucătoare este. Va fi cu siguranţă foarte dificil pentru mine. Bineînţeles, cred că ar fi uimitor dacă aş fi numărul 1 mondial. Mă gândesc că fiecare meci şi fiecare pas mă urcă în clasament. Cred că nimeni nu joacă un turneu şi se gândeşte imediat că vrea să fie numărul 1. Cred că fiecare se gândeşte la obiectiv, iar acesta este câştigarea turneului. Anul trecut eram pe 70 şi ceva, cred, şi sunt foarte fericită că sunt în poziţia în care sunt acum", a spus ea.

Citește și: Clubul CFR Cluj a anunţat prelungirea cu trei ani a contractului căpitanului Mario Camora

Japoneza Naomi Osaka, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, joi, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-4, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7, calificându-se în a doua finală de grand slam din carieră, la Australian Open, după ce anul trecut s-a impus la US Open.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.