Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Narcisa Iorga, fost membru CNA, mesaj acid pentru liderul TNL: 'Pe mine, în calitate de decrețel, să nu mai contați'

narcisa iorga

Narcisa Iorga, fost membru CNA, are un mesaj dur pentru Mara Mareș, președinta TNL, după celebra gafă privind decrețeii.

"Dragă domnișoară Mara Mareș,

M-am hotărât să vă scriu, văzând că sunteți singură în bătaia vântului, deși nu sunteți singura responsabilă. Bărbații politici din PNL s-au ascuns, se fac că plouă. Domnișoară, e tipic lor. Asta să vă fie o lecție de viață, pentru viitor. Să nu-i credeți atunci când vă sărută mâinile până la coate, când sunteți pe cai mari. La cel mai mic semn că sunteți vulnerabilă, se ascund. Răsar ei, mai încolo, când se liniștesc apele, o să vedeți.

Avere luând în arendă teren pe care să cultive cartofi

Domnișoară, eu sunt un "decrețel". Puteam să vă fiu mamă, dar nu m-am grăbit. Și știți de ce? Pentru că eu provin dintr-o familie "fără origini sănătoase". Așa le spuneau comuniștii celor care aveau o brumă de avere. Ziceau că bunicii mei au supt sângele poporului pentru că trudeau din zorii zilei până când era luna sus pe cer ca să-și cumpere pământ. Știți, ei nu au făcut avere luând în arendă teren pe care să cultive cartofi. Ei au cumpărat din trudă proprie fiecare pogon. Sper că știți ce înseamnă pogonul, nu vă mai explic.

Domnișoară, pe mine mama m-a născut târziu, cu decretul lui Ceaușescu. Poate nici atunci nu m-ar fi avut, căci era preocupată să-și facă o carieră, după ce fusese exmatriculată din școală de comuniști. O carieră din care să poată trăi fără să fie membru de partid și nici turnătoare la Securitate, cu capul sus, așa cum o învățase mama ei după ce a ieșit din închisoarea de la Pitești fiindcă îndrăznise să intre în propria casă, rechiziționată de comuniști. Da, mamaie n-a putut să stea cu mâinile-n sân când a văzut că veneau cei mai leneși din sat, transformați peste noapte în brigadieri, veneau, deci, la ea în hambar și-i măturau ultimele grăunțe. Fugea cu vitele noaptea, prin păduri, să nu i le ia comuniștii. Nici să le taie nu putea, că n-avea frigider, dar oricum n-ar fi făcut-o. Îi erau dragi precum propriul copil. Îi aștepta și pe americani. Zicea că n-au cum să izbândească bolșevicii, că sunt hoți și răi și nu-i iubește Dumnezeu.

Domnișoară, "decrețel" fiind, atunci când dvs. vă nășteați, eu mă zbăteam să înțeleg de ce Iliescu încerca să ne convingă că proprietatea e un moft și că nu am dreptul să revendic pământul bunicilor mei. Domnișoară, 17 ha, să nu vă imaginați că am cu sutele! Nu le-am mai recuperat pe vechile amplasamente, ci bucăți mici-mici, căci au avut grijă PDSR-iștii să-și facă parte, prin legile strâmbe pe care le-au dat. Nu mă aleg cu nimic de pe ele, doar plătesc impozite, să știți.

"Decrețel" proaspăt eliberat de comunism

Deci, domnișoară, când dvs împlineați un an, eu intram pe propriile forțe în presă. Ai mei erau niște oameni fără avere și fără tupeu. Abia reușiseră să-și cumpere înainte de 89 un apartament. Nu le dăduse nimeni de la serviciu, cum vă spuneam, n-aveau origini sănătoase și nu erau membri de partid. În naivitatea mea de "decrețel" proaspăt eliberat de comunism, mă luptam cum puteam mai dârz cu cei care voiau să spună că socialismul cu față umană e soluția pentru România. Plângeam în pumni văzând cum sunt umiliți Ion Rațiu, Corneliu Coposu și Ion Diaconescu și-i admiram ținuta politică lui Radu Câmpeanu. La conferințele lor de presă am învățat ce înseamnă să-ți respecți adversarul politic, oricât de mult l-ai urî. Să fii decent, oricât de tare ar apăsa neocomuniștii cu cizma pe grumazul tău.

Domnișoară, vedeți dvs., poate de-asta nu sunt "funny". Poate pentru că făceam în paralel jurnalism și facultate, poate pentru că abia îmi ajungea salariul ca să-mi plătesc chiria, poate pentru că am fost prea mult îndârjită în lupta cu PDSR, UNPR și PRM, cu PSD, cu Iliescu, cu Năstase, cu toți urmașii lui pe care actualii dvs șefi politici i-au îmbrățișat și i-au pupat, uitând de Radu Câmpeanu, de Ion Rațiu și de Corneliu Coposu.

Studii la Londra

Domnișoară, eu n-am fost niciodată la Londra. Pe dvs v-a ținut tatăl dvs acolo de când aveați 16 ani. Bravo! Nu vă invidiez. Dimpotrivă! Mă aștept însă ca atunci când organizația pe care o conduceți greșește, dvs. să cereți scuze doar dacă credeți într-adevăr că ați greșit. Dacă dvs. nu credeți, cum ar putea să vă creadă cei pe care i-ați jignit? Mai bine vă ascundeți, ca bravii lideri PNL, lăsându-vă să încasați singură scatoalcele publice. Îmi pare rău pentru dvs., sincer. Știu că n-ați făcut singură această gafă, dar nota de plată o achitați doar dvs.

Altfel, vă urez succes la viitoarele alegeri. Să le spuneți liderilor dvs și consultantului de imagine că trebuie să vă adresați doar tinerilor funny, să vedem ce prezență la vot veți obține. Pe mine, în calitate de decrețel, să nu mai contați. Mai bine stau acasă, pentru prima oară din 1990 încoace", a transmis Narcisa Iorga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.