Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Narcos de Timiș: DIICOT a spart o rețea care avea mii de metri pătrați de plantații cu canabis supravegheat video

DIICOT - Politia Romana
canabis

La data de 05.10.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus reţinerea a 8 inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Din cercetările efectuate a rezultat că pe parcursul anului 2023, 6 inculpaţi au înfiinţat şi întreţinut, în scopul comercializării, o cultură outdoor de canabis, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000-4.000 metri pătraţi, într-o zonă rurală a judeţului Timiş.

Pentru a nu fi observată şi a se asigura necesarul de apă, cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie densă şi în proximitatea unui râu, fiind irigată printr-un sistem de ţevi şi racorduri.

Totodată inculpaţii au luat măsuri de supraveghere , instalând mai multe camere video cu transmitere live, disimulate in vegetaţia densă din proximitatea plantaţiei, în scopul depistării unor potenţiali hoţi dar şi pentru a observa o eventuală intervenţie a poliţiei.

De asemenea, s-a stabilit că de la finele lunii septembrie, alţi doi inculpaţi, care au aflat despre existenţa culturii de canabis , au recoltat, în mod repetat, cantităţi mari de plante, pe care le-au depozitat în mai multe locaţii de pe raza judeţului Timiş.

La data de 05.10.2023, împreună cu poliţişti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au fost puse în aplicare 11 mandate de percheziţie, pe raza judeţului Timiş, fiind identificate şi ridicate, dintr-un canton cantităţile de 400 kilograme masă verde (planta canabis), 60 de kilograme muguri de canabis şi 68 kilograme canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

În cursul acestei dimineţi, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timişoara, se desfăşoară acţiunea de ridicare a plantelor de canabis ce formează cultura outdoor, întinsă pe o suprafaţă de aproximativ 3.000-4.000 metri pătraţi.

Astăzi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Întreaga activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.